Terug naar boven

Kay Herssens

Multidisciplinaire Praktijk Op Pad

Klinisch orthopedagoog

Deze therapeut kan momenteel niet gecontacteerd worden via VindeenTherapeut.be.

Vind een andere therapeut via onderstaande linken:

Vind een therapeutVind een therapeut in LokerenVind een Klinisch orthopedagoog

Introductie

Ik ben klinisch orthopedagoge (geconventioneerd) en ervaren autismevriendelijke coach. Ik bied ouder- en kindbegeleiding aan. Ik vind het ontzettend belangrijk dat ouders en kinderen zich goed voelen bij mij. Ik doe er dan ook alles aan om een setting te creëren waarin bezorgdheden, hulpvragen en verwachtingen zonder aarzelen gedeeld kunnen worden. Als ouders en kinderen de praktijk verlaten, wil ik dat ze zich gehoord en opgelucht voelen en met goede moed en nieuwe handvaten er weer tegenaan kunnen.

Enerzijds bied ik autismespecifieke begeleiding aan. Anderzijds kunnen ook ouders van kinderen zonder diagnose met hun hulpvragen en bezorgdheden rond ontwikkeling en opvoeding bij mij aankloppen. Ik richt me vooral op kinderen van 0-12 jaar.

Ik wil me engageren om samen met jullie de noden van jullie kind in kaart te brengen en op zoek te gaan naar wat werkt voor jullie gezin. De opvoeding van een kind met (een vermoeden van) ASS is vaak extra uitdagend. Er kunnen bezorgdheden ontstaan op verschillende gebieden. Soms vraagt dit zoveel van ouders dat de balans tussen draagkracht en draaglast niet meer in evenwicht is. Ouders en kind kunnen dan gebaat zijn bij professionele ondersteuning. Kleine aanpassingen in de omgeving, maar ook een degelijke basisuitleg over autisme of gewoon een luisterend oor, kunnen immers een groot verschil maken.

Ondersteuning kan geboden worden bij hulpvragen rond:

· Slapen
· Zindelijkheid
· Gedrag
· Communicatie
· Spel
· Emoties
· Eten
· Relatie broer/zus
· Opvang/onderwijs
· Psycho-educatie (inzicht krijgen in autisme)
· Verwerken diagnose
· Zelfzorg

Soms heeft een kind geen diagnose, maar heerst er wel een “niet-pluisgevoel” bij ouders of anderen uit de nabije omgeving van het kind. De opvoeding en ontwikkeling lijken moeizamer te verlopen. Er ontstaan misschien vragen en twijfels. Wanneer je je zorgen maakt, is het belangrijk deze bezorgdheden te bespreken. Met veel toewijding wil ik jullie graag begeleiden in dit hele proces en indien nodig zorgen voor een correcte doorverwijzing.

Neem gerust vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Ik ontvang jullie graag in de praktijk, op de grens van Lokeren en Zeveneken (Lochristi). Tijdens dit gesprek bespreken we jullie zorgvragen en verwachtingen en brengen we samen de noden van jullie kind in kaart. Blijkt uit dit eerste contact dat jullie zich goed voelen bij mijn stijl en dat ik voor jullie iets kan betekenen? Dan plannen we een begeleidingsgesprek in en gaan we samen 'op pad' voor een kort of een iets langer traject.

Lees verder

Therapievormen

Eerstelijnsorthopedagoog Orthopedagogie (Klinische) Opvoedingsondersteuning Meer ...

Ondersteuning bij

Autisme (spectrumstoornis) Opvoeding Ouderschap

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Ouders Kinderen Gezinnen

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Met parking Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Plaats

In de therapiepraktijk Groepspraktijk

Consulttype

Gezinsbegeleiding

Talen

Nederlands

Visumnummer klinisch orthopedagoog

318451

Werkmomenten

Woensdag en vrijdag van 9u-17u (laatste afspraak om 16u).

Wachtlijst

Momenteel geen wachtlijst voor ouderbegeleiding

Prijs voor een consult

Kennismakingsgesprek: gratis
Begeleidingsgesprek: €11

Duur van de sessie

50 minuten

Opleiding

Pedagogische Wetenschappen, Master Orthopedagogiek, Universiteit Gent
Bachelor na Bachelor Buitengewoon Onderwijs, Arteveldehogeschool Gent

Terugbetaling

Derdebetalersregeling, waardoor u enkel het remgeld betaalt (€11, of €4 bij verhoogde tegemoetkoming)

Beroepsvereniging

VVO - Vlaamse Vereniging van Orthopedagogen