Terug naar boven

Annick Ceunen

De glinstering

Integratief psychotherapeut

Kalkoenstraat 2a

2860 Sint-Katelijne-Waver

Introductie

Een praktijk die een groeigerichte, psychische en emotionele begeleiding biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen.

Ik wil kinderen in mijn praktijk de nodige geborgenheid bieden, waar ik op de eerste plaats luister naar hen en hen zal trachten zo goed mogelijk te begeleiden, zodat ze zich als krachtige persoon verder kunnen ontwikkelen.Samen met het kind ga ik op zoek naar wat het nodig heeft om te kunnen groeien op zijn eigen tempo. Het is belangrijk dat het kind zijn gevoelens uit, zijn talenten en kwaliteiten ontdekt en dit op een creatieve manier. Op deze manier leert het pijn, angst en verdriet te verwerken en een plaats te geven. Het probleem van het kind wordt vertaald in een vaardigheid. Hierdoor zal zijn zelfvertrouwen vergroten, wat zal leiden tot verandering in verbinding met zichzelf en de anderen.

Jongeren worstelen vaak met eigen emoties. Ze vinden moeilijk taal voor wat diep in hen leeft. Dit zorgt voor verwarring in hun zoektocht naar wie ze zelf werkelijk zijn. Zo komen ze snel in conflict in relatie met anderen en hun omgeving doordat ze zich misbegrepen voelen. Samen met de jongere sta ik stil bij wat moeilijk loopt, creëren we ademruimte en dit op een veilige manier. Via toegepaste methodieken komt de jongere op eigen kracht in verbinding met zichzelf en wordt er iets in beweging gezet. Nieuwe kansen, uitdagingen en mogelijkheden bieden zich aan op zijn weg.

Als ouder stelt u zich vragen over het gedrag van uw kind en voelt u zich soms radeloos. U doet u uiterste best, maar het lukt u even niet om er samen met uw kind uit te komen. Graag geef ik advies wat betreft de ontwikkeling en opvoeding van uw kind en kunnen we samen een begeleidingsplan uitwerken voor uw persoonlijke noden.

Als volwassene wil u dat er vooral geluisterd wordt naar u, dat u aanvaard wordt, wie uzelf bent, dat u uw gevoelens en ervaringen kan delen. Gewoon even op adem komen en aanwezig zijn in het HIER en NU.Samen met u wil ik ontdekken van waar u komt, waar u naartoe wil, wie u zelf wil zijn, zodat u kan groeien met uw eigen mogelijkheden en zo kan komen tot zelfontplooïng.Door dit proces aan te gaan, gaat u uzelf beter begrijpen, maar gaat u ook anders kijken naar anderen, u brengt zaken in beweging, u wordt draagkrachtiger en alles lijkt veel aangenamer.

Lees verder

Therapievormen

Psychotherapie Integratieve psychotherapie Cliëntgerichte therapie / clientcentered therapy Meer ...

Ondersteuning bij

Traumaverwerking Hechtingsstoornis Verlies Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Kinderen Jongeren Ouders Volwassenen

Bereikbaarheid

Met parking

Plaats

In de therapiepraktijk Groepspraktijk

Consulttype

Individuele therapie Gezinsbegeleiding

Talen

Nederlands

Werkmomenten

Op afspraak per e-mail, via de website, na telefonisch contact.

Prijs voor een consult

individuele sessie: 65 euro
gezinssessie: 70 euro
intake(anderhalf uur): 80 euro

Duur van de sessie

60 minuten

Opleiding

- 23 jaar ervaring in het basisonderwijs als leerkracht
- kindercoach
- yogadocent voor kinderen en jongeren
- verliescounselor - Bleekweide - Lut Celie
- vierjarige opleiding 'integratief psychotherapeut' volg ik momenteel aan de academie voor integratieve en humanistische psychologie en therapie, erkend door de BNIVP (gericht naar volwasssenen)
- voice dialogue instituut Marijke Leys basis
- specialisatie chronisch en complex trauma


Terugbetaling

- recht op terugbetaling

Beroepsvereniging

Belgische Nederlandse vereniging voor integratieve psychologie (BNIVP)

Neem contact op met Annick

Kalkoenstraat 2a

2860 Sint-Katelijne-Waver

Antwerpen

Toon telefoonnummer

http://www.deglinstering.be

http://www.drwauters.be/nl/therapeut-voor-volwassenen-en-kinderen/

Routebeschrijving