Terug naar boven

Sandra Dierick

Bodymindtherapie

Integratief psychotherapeut

Lisbloemstraat 61

9000 Gent

Introductie

Je kan bij mij terecht voor zowel Integratieve Psychotherapie als Posturale Integratie therapie.

Bij Posturale Integratie (PI) gaan we er vanuit dat lichaam, ziel en geest één zijn. Alle spanningen en blokkades in ons lichaam zijn een weerslag van onze emotionele blokkades en spanningen en omgekeerd. Bij PI vertrekken we vanuit het lichaam en één ieders persoonlijke lichaamsstructuur die aantoont op welke manier we ons als kind zijn gaan beschermen tegen pijnlijke ervaringen en boodschappen. Door middel van manipulaties van het bindweefsel ( wat wij strokes in de fascia noemen) in combinatie met bio-energetische oefeningen, ademwerk, Gestallt en accupressuurpunten, maken we de onbewuste patronen en het pantser bewust en creëren we er meer ruimte in zodat onze energie en de daarmee gepaard gaande levenslust weer vrijer kan gaan stromen. Zo kom je dichter bij je kern, je ware ik en kan je vanuit die nieuwe positie nieuwe denkbeelden, houdingen en patronen ontwikkelen. Dit gebeurt op een geleidelijke manier waarbij we eerst in de oppervlakkige lagen en dan steeds meer naar de diepte gaan werken. Het spreekt voor zich dat verdedigingen die zich een leven lang hebben opgebouwd niet meteen in de diepte kunnen worden opgelost. Er wordt eerst gewerkt met veiligheid en vertrouwen en elkaar leren kennen zodat er een veilig kader ontstaat waarin dan met je diepste pijnen en verlangens kan gewerkt worden.

Voor wie de stap naar dit diepe lichaamswerk nog wat groot is, werk ik ook met Integratieve Psychotherapie. Deze zet ik trouwens ook in als aanvulling en ondersteuning bij het Posturale Integratie proces. Integratieve Psychotherapie richt zich vooral op groei en de ontwikkeling van onze talenten en kwaliteiten met de meest effectieve technieken uit de verschillende richtingen in psychotherapie. Zo maak ik veel gebruik van ontspanningstechnieken, visualisaties, focussen, voice dialogue, contextuele therapie en zelfs wandelcoaching.

Een sessie duurt ander half uur. Mijn praktijk bevindt zich in Gent, net op de grens met Wondelgem.

Naast het persoonlijk werk, geef ik ook groepen bio-energetica waarin ik je leer je aandacht naar binnen keren, zakken uit je hoofd naar je lichaam en gaan voelen wat zich daar bevindt, waar je contact mee hebt. Van daaruit gaan we voelen waar het goed voelt en waar dingen vastlopen en spanningen zich opbouwen. Via onze adem, beweging en expressie gaan we die spanningen verlichten zodat je beter in je vel/lichaam gaat zitten en van daaruit kan gaan voelen hoe je met de uitdagingen van het leven op een intuïtieve en constructieve manier kan om gaan.

Ik volgde, assisteerde en gaf nadien eerst jaren bio-energetica lessen in het Instituut voor BodyMind Integration. Het is daar dat ik ook de 4-jarige opleiding Posturale Integratie heb gevolgd waarin ik ben afgestudeerd en daarna diezelfde opleiding 3 jaar heb geassisteerd. Ondertussen heb ik ook mijn post-graduaat in de Integratieve Psychotherapie bij het AIHP met grote onderscheiding afgewerkt.

Dit jaar deed ik nog een bijkomende EMDR opleiding omdat deze vorm van trauma verwerking heel goed aansluit bij mijn lichaamsgerichte aanpak.

Voor meer informatie, mag u mij altijd persoonlijk contacteren!

Lees verder

Therapievormen

Lichaamsgerichte therapie Integratieve psychotherapie EMDR – eye movement desensitization and reprocessing Meer ...

Ondersteuning bij

Persoonlijke ontwikkeling Zelfontplooiing Niet goed in je vel zitten Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Volwassenen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Met parking Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie Groepstherapie

Talen

Engels Nederlands

Werkmomenten

Van maandag tot vrijdag , tussen 9u30 en 16u00

Wachtlijst

geen

Prijs voor een consult

80 Euro / sessie

Duur van de sessie

80 tot 100 min.

Opleiding

Integratieve Psychotherapie
Posturale Integratie - (Emotioneel) Lichaamswerk
Bio Energetica

Terugbetaling

Terugbetaling 10€ / sessie mogelijk bij CM / Bond Moyson / Helan

Leeftijd

53 jaar

Beroepsvereniging

ABP-BVP (Belgische Vereniging voor Psychotherapie)

Neem contact op met Sandra

Lisbloemstraat 61

9000 Gent

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.bodymindtherapie.be

http://www.bodymindtherapy.be

Routebeschrijving