Terug naar boven

Sandra Dierick

Bodymindtherapie

Integratief psychotherapeut

Lisbloemstraat 61

9000 Gent

Introductie

Je kan bij mij terecht voor zowel Integratieve Psychotherapie als Posturale Integratie therapie.

Bij Posturale Integratie (PI) gaan we er vanuit dat lichaam, ziel en geest één zijn. Alle spanningen en blokkades in ons lichaam zijn een weerslag van onze emotionele blokkades en spanningen en omgekeerd. Bij PI vertrekken we vanuit het lichaam en één ieders persoonlijke lichaamsstructuur die aantoont op welke manier we ons als kind zijn gaan beschermen tegen pijnlijke ervaringen en boodschappen. Door middel van manipulaties van het bindweefsel ( wat wij strokes in de fascia noemen) in combinatie met bio-energetische oefeningen, ademwerk, Gestallt en accupressuurpunten, maken we de onbewuste patronen en het pantser bewust en creëren we er meer ruimte in zodat onze energie en de daarmee gepaard gaande levenslust weer vrijer kan gaan stromen. Zo kom je dichter bij je kern, je ware ik en kan je vanuit die nieuwe positie nieuwe denkbeelden, houdingen en patronen ontwikkelen. Dit gebeurt op een geleidelijke manier waarbij we eerst in de oppervlakkige lagen en dan steeds meer naar de diepte gaan werken. Het spreekt voor zich dat verdedigingen die zich een leven lang hebben opgebouwd niet meteen in de diepte kunnen worden opgelost. Er wordt eerst gewerkt met veiligheid en vertrouwen en elkaar leren kennen zodat er een veilig kader ontstaat waarin dan met je diepste pijnen en verlangens kan gewerkt worden.

Voor wie de stap naar dit diepe lichaamswerk nog wat groot is, werk ik nu ook meer en meer met Integratieve Psychotherapie. Deze zet ik trouwens ook in als aanvulling en ondersteuning bij het Posturale Integratie proces. Integratieve Psychotherapie richt zich vooral op groei en de ontwikkeling van onze talenten en kwaliteiten met de meest effectieve technieken uit de verschillende richtingen in psychotherapie. Zo maak ik veel gebruik van ontspanningstechnieken, visualisaties, focussen, voice dialogue, contextuele therapie en zelfs wandelcoaching.

Een sessie duurt ander half uur. Mijn praktijk bevindt zich in Gent, net op de grens met Wondelgem.

Naast het persoonlijk werk, geef ik ook groepen bio-energetica waarin ik je leer je aandacht naar binnen keren, zakken uit je hoofd naar je lichaam en gaan voelen wat zich daar bevindt, waar je contact mee hebt. Van daaruit gaan we voelen waar het goed voelt en waar dingen vastlopen en spanningen zich opbouwen. Via onze adem, beweging en expressie gaan we die spanningen verlichten zodat je beter in je vel/lichaam gaat zitten en van daaruit kan gaan voelen hoe je met de uitdagingen van het leven op een intuïtieve en constructieve manier kan om gaan. Deze lessen gaan door in de zaal boven Kiné Consult op de Ottergemsesteenweg in Gent.

Ik volgde, assisteerde en gaf nadien eerst jaren bio-energetica lessen in het Instituut voor BodyMind Integration. Het is daar dat ik ook de 4-jarige opleiding Posturale Integratie heb gevolgd waarin ik ben afgestudeerd en daarna diezelfde opleiding 3 jaar heb geassisteerd. Op dit moment ben ik mijn laatste jaar post-graduaat in de Integratieve Psychotherapie bij het AIHP aan het afwerken.


Voor meer informatie, mag u mij altijd persoonlijk contacteren!

Lees verder

Specialisaties

Lichaamsgerichte therapie Integratieve psychotherapie Cliëntgerichte therapie / clientcentered therapy Meer ...

Ondersteuning bij

Persoonlijke ontwikkeling Zelfontplooiing Niet goed in je vel zitten Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Volwassenen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Met parking Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie Groepstherapie

Talen

Engels Nederlands

Werkmomenten

Van maandag tot vrijdag , tussen 9u30 en 17u30

Wachtlijst

Geen

Prijs voor een consult

70 Euro / sessie

Duur van de sessie

Anderhalf uur

Opleiding

Integratieve Psychotherapie
Posturale Integratie - (Emotioneel) Lichaamswerk
Bio Energetica

Beroepsvereniging

IBI ( Instituut voor Bodymind Integration) - PI ( Posturale Integratie) - ICPIT ( International Community of Psychocorporal - Bodymind Integration Trainings)

Workshops, cursussen en trainingen, ... georganiseerd door Sandra Dierick - Bodymindtherapie

TypeNaamStart datum
GroepstherapieReeks van 10 lessen bio-energetica21 april 2020

Vorige cursussen

TypeNaamStart datum
WorkshopReeks van 10 bio-energetica lessen 21 januari 2020
GroepstherapieNieuwe reeks bio-energetica van 10 lessen.10 september 2019
WorkshopLosse sessies bio-energetica13 augustus 2019
WorkshopNieuwe reeks van 10 lessen bio-energetica23 april 2019
GroepstherapieReeks van 10 lessen bio-energetica22 januari 2019
Toon oudere cursussen

Neem contact op met Sandra

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Lisbloemstraat 61

9000 Gent

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.bodymindtherapie.be

http://www.bodymindtherapy.be

Routebeschrijving