Terug naar boven

Sandra Dierick

Bodymindtherapie

Lichaamsgericht therapeut

Lisbloemstraat 61

9000 Gent

Introductie

Ik werk voornamelijk als Posturale Integratie therapeute. Bij Posturale Integratie (PI) gaan we er vanuit dat lichaam, ziel en geest één zijn. Alle spanningen en blokkades in ons lichaam zijn een weerslag van onze emotionele blokkades en spanningen en omgekeerd. Bij PI vertrekken we vanuit het lichaam en één ieders persoonlijke lichaamsstructuur die aantoont op welke manier we ons als kind zijn gaan beschermen tegen pijnlijke ervaringen en boodschappen. Door middel van manipulaties van het bindweefsel ( wat wij strokes in de fascia noemen) in combinatie met bio-energetische oefeningen, ademwerk, Gestallt, energie werk en accupressuurpunten, maken we de onbewuste patronen en het panster bewust en creëren we er meer ruimte in zodat onze energie en de daarmee gepaard gaande levenslust weer vrijer kan gaan stromen. Zo kom je dichter bij je kern, je ware ik en kan je vanuit die nieuwe positie nieuwe denkbeelden, houdingen en patronen ontwikkelen. Dit gebeurt op een geleidelijke manier waarbij we eerst in de oppervlakkige lagen en dan steeds meer naar de diepte gaan werken. Het spreekt voor zich dat verdedigingen die zich een leven lang hebben opgebouwd niet meteen in de diepte kunnen worden opgelost. Er wordt eerst gewerkt met veiligheid en vertrouwen en elkaar leren kennen zodat er een veilig kader ontstaat waarin dan met je diepste pijnen en verlangens kan gewerkt worden.

Een sessie duurt ander half uur en een PI traject omvat doorgaans tussen de 20 en 30 sessies waarbij bij voorkeur op wekelijkse basis wordt gewerkt. Mijn praktijk bevindt zich in Gent, net op de grens met Wondelgem.

Naast het persoonlijk werk begeleid ik ook de groepen bio-energtica in het Instituut voor BodyMind Integration. Het is daar dat ik de 4-jarige opleiding Posturale Integratie heb gevolgd en waarin ik ben afgestudeerd. De laatste 3 jaar ben ik ook assistente in diezelfde opleiding. In september van dit jaar ben ik ook gestart in een bijkomende opleiding Integratieve Psychotherapie waarin ik al waardevolle methodes als Wandelcoaching, Ontspanningstechnieken en meer heb geleerd en die nu ook integreer in mijn werk.

Voor meer informatie, mag u mij altijd persoonlijk contacteren!

Lees verder

Specialisaties

Acupressuur Ademtherapie Begeleiding Bewegingstherapie Bio-energetica ELW Emotioneel lichaamswerk ® Energetische therapie Familieopstellingen Gestalttherapie Holistische therapie Meer ...

Ondersteuning bij

Agressiebeheersing Angst Assertiviteit Boosheid Burnout / burn-out Communicatieproblemen Depressie Discipline Doelloosheid Emotionele problemen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Volwassenen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Met parking Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Engels Nederlands

Werkmomenten

Van maandag tot vrijdag , tussen 9u30 en 17u00

Wachtlijst

Geen

Prijs voor een consult

60 Euro / sessie

Duur van de sessie

Anderhalf uur

Opleiding

Posturale Integratie
Pelvic Heart Integration
Bio Energetica
Integratieve Psychotherapie

Beroepsvereniging

IBI ( Instituut voor Bodymind Integration) - PI ( Posturale Integratie) - ICPIT ( International Community of Psychocorporal - Bodymind Integration Trainings)

Workshops, cursussen en trainingen, ... georganiseerd door Sandra Dierick - Bodymindtherapie

TypeNaamStart datum

Vorige cursussen

TypeNaamStart datum
GroepstherapieNieuwe reeks bio-energetica van 10 lessen.10 september 2019
WorkshopLosse sessies bio-energetica13 augustus 2019
WorkshopNieuwe reeks van 10 lessen bio-energetica23 april 2019
GroepstherapieReeks van 10 lessen bio-energetica22 januari 2019
WorkshopLosse sessie bio-energetica15 januari 2019
Toon oudere cursussen

Neem contact op met Sandra

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Lisbloemstraat 61

9000 Gent

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.bodymindtherapie.be

http://www.bodymindtherapy.be

Routebeschrijving