Terug naar boven

Liesbet Van Dessel

Content (Leven)

Zijnsgeoriënteerde therapeut

De Rijn 168

2440 Geel

Introductie

Hélaba, wat ben ik content dat je op weg bent om tévreden in het leven te staan.

Ik kan je in mijn praktijk ‘Content’ daarbij helpen. Welke jouw weg is, bepaal jij zelf maar soms zijn onze gekende handvaten en netwerk niet voldoende en kan ik ondersteunen om jouw weg makkelijker te bewandelen. Je bent al op zoek en dat is een belangrijke eerste stap. Nu komt het erop neer om jouw ingeslagen pad hindernisarm te maken en daar kan ik je bij ondersteunen.


Werkwijze

Na een eerste gesprek, waarin jouw vraag wordt beluisterd en gekeken wordt of de ‘klik’ er tussen ons is, laten we alles even bezinken.

In een tweede gesprek brainstormen we over enkele pistes, haalbare tussenstappen, voor jou noodzakelijke ankerpunten. We schetsen samen waar jij nu staat om later te weten maar vooral ook te voelen welke weg je al hebt afgelegd.

Dan volgen gesprekken voor inzicht en actie en kunnen we samen stappen maken die jou helpen om vaker content te zijn. We denken hier bijvoorbeeld aan het bijhouden van een geluksdagboek, het samen (op zoek) gaan naar activiteiten, bijvoorbeeld zoeken naar nieuw netwerk, andere kleding, ondersteunende rustpunten vinden (wandelingen, stenen, bloemschikken, in de tuin werken, maar ook meditatie, schrijven, zingen of andere (kunst)vormen).

Uniek aan ons is dat we ons aanpassen aan jou en waarin jij gelooft, omdat dat voor jou werkt, maar toch (samen met jou) net buiten je comfortzone treden. We werken dus zeker niet met een statisch uit te werken plan maar richten ons op wat je al bereikt hebt en hoe het voor jou verder kan. We zijn innovatief en creatief in het zoeken naar nieuwe hulpmiddelen en baseren ons op onze studie-, werk- en levenservaring voor een plan met concrete stappen uit te werken.

We ronden af als er een overwegend tevreden gevoel is bij alle partijen. Content zijn is een blijvend proces van constant voelen en bijschaven. Als we voldoende tools hebben gevonden die voor jou werken, kan er nog altijd iets gebeuren waar je terug ondersteuning voor nodig hebt. Je blijft welkom na een eerste begeleiding.

Mijn specialisaties

Afhankelijkheid

We hebben allemaal onze gevoeligheid. De ene eet graag (chocolade of pizza/friet), een andere drinkt (koffie of een wijntje/biertje) of gokt misschien (stiekem) en nog een andere stelt zich afhankelijk op van (sommige) dierbaren. Op zich is dat niet erg, maar hierover praten, maakt dat je er bewust mee kan leren omgaan en zelf keuzes maken die jou op lange termijn trots maken.

Energieschommelingen

Ups en downs zijn normaal in het leven. De downs toelaten is in onze samenleving dikwijls moeilijk. Belangrijk is wel om ook in die downs een perspectief te blijven hebben.
Ik kan je helpen om in moeilijke momenten, de ‘kleine gelukjes’ te blijven zien en het ‘down zijn’ toe te laten zonder je hoofd te laten hangen. Niet alle tranen moeten gehuild worden, maar we mogen wel alle emoties oprecht voelen en erbij stilstaan. Zonder regen zouden we de zonneschijn niet voldoende appreciëren.

Spirituele ervaringen

Soms heb je ervaringen die niet door anderen gezien/gehoord/gevoeld worden maar voor jou wel levensecht zijn. Het is ook belangrijk dat je deze kan delen, zo krijgen ze lucht en dit alleen doet al wonderen. Hier praat ik graag met je over in mijn praktijk, want deze zijn belangrijk om je hele binnenwereld te kunnen begrijpen. Samen kunnen we zoeken naar betekenissen achter deze ervaringen.

Grenzen met omgeving

‘Grenzen zorgen voor nabijheid, niet voor afstand’ Corry Laura

Grenzen stellen is een evenwichtsoefening voor de meesten in deze (Westerse) samenleving. Bewust zijn en keuzes maken, zelfs al betekent dit een beetje verliezen, is zelfzorg. Zelfzorg werkt best op lange termijn. Je wordt hierbij uitgenodigd om hierover in mijn praktijk te praten en kan leren om ze te communiceren zodat je jezelf kan blijven en échte verbindingen kan maken met belangrijke anderen zonder jezelf weg te cijferen.

Verlieservaringen en rouwverwerking

Mensen of vaardigheden/capaciteiten verliezen of afgeven is moeilijk maar hoort erbij in het leven. Ook hier kan ik van betekenis zijn. Van harte welkom om deze ervaring te delen, ik kan je verdriet hierrond niet wegnemen maar wel helpen om het voor jou draagbaar te maken.


Wie ben ik?

Hiervoor kon je lezen wat ik doe, ik je vertel jullie graag ook over wie ik ben.
Mijn naam is Liesbet, ik ben 48 jaar oud. Goede vrienden noemen mij Lies. Ik woon in Herentals samen met kat Spirou. Ik werkte een half jaar deeltijds bij CGG De Meander.


Waarom leven wij?

Ik herinner mij dat ik als peuter vaak alleen tussen de stenen zat te spelen omdat dat me rust bracht en zo de tijd kon nemen om te filosoferen, zonder veel externe prikkels. Mijn zus, die ondertussen gestorven is, vertelde vaak, dat ik als kind haar de vraag had gesteld: “Waarom leven wij?” In zekere zin heb ik van deze vraag mijn hobby en later mijn werk gemaakt. Van opleiding ben ik criminologe en maatschappelijk assistente. En ik ben in de psychiatrie terecht gekomen. Hoe dan? Eerst als studente, later als patiënte (15 jaar geleden) en ik heb er 5 jaar gewerkt als ervaringswerker.


Waarom Content?

Vroeger vond ik mijn zin in uiterlijke schijn, ik had relaties waarin ik mijn eigen(heid) wegcijferde. Volgens de maatschappij had ik het gemaakt. Ik had een job op universitair niveau, woonde met mijn toenmalige partner in een vrijstaande woning vlak bij mijn ouders en schoonouders. Ik was echter niet gelukkig.

Na mijn opname, moest ik terug mijn leven uitbouwen. Het lukte me niet direct om een tevreden bestaan te krijgen, maar dankzij mijn doorzettingsvermogen en een gedeelte van mijn oud netwerk (sommige familieleden en sommige (echte) vrienden), en mijn nieuw netwerk (lotgenoten die vrienden waren geworden, mijn schoonfamilie en nieuwe vrienden) kon ik met vallen en opstaan terug groeien en begon ik te dromen (van mijn eigen zaak). Content leven is voor mij immers inherent verbonden met anderen helpen om ‘contentement’ te voelen.

Je kan bij mij terecht in een lokaal bij huisartsenpraktijk De Rijn te Geel of regio Herentals. We kunnen ook samen op stap gaan om moeilijke stappen haalbaar voor jou te maken.

Heb je nog vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan zeker contact met me op via het contactformulier of telefoon. Je vindt al mijn contactgegevens onderaan deze pagina.

Ik hoop je snel te ontvangen in mijn praktijk voor een eerste gesprek.

Lees verder

Therapievormen

Begeleiding Verslavingszorg Assertiviteitstraining / weerbaarheidstraining Meer ...

Ondersteuning bij

Verslaving Echtscheiding Zelfzorg Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Volwassenen Ouderen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Vlot bereikbaar met de auto Met parking

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie aan huis Therapie via chat Therapie via telefoon - gsm Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.)

Consulttype

Individuele therapie Groepstherapie

Talen

Nederlands Frans Engels

Opleiding

Maatschappelijk werker, criminoloog, inleiding tot schematherapie, ervaringsdeskundige, herstelgerichte psychiatrie

Leeftijd

49 jaar

Neem contact op met Liesbet

De Rijn 168

2440 Geel

Antwerpen

Toon telefoonnummer

https://m.facebook.com/people/Content-Leven/61552906231252/

https://www.artsenderijn.be/nl/medewerkers/

Routebeschrijving