Terug naar boven

Madhu Haudenhuyse

Cranio sacraal therapeut

Cordoeaniersstraat 13

8000 Brugge

Introductie

Craniosacraal therapie betekent dat de schedel en het heiligbeen samen een eenheid vormen met de hersenen en ruggenmergvliezen (bindweefsel). Hierbinnen bevindt zich hersenen en ruggenmergvloeistof. Ook in de rest van ons lichaam zit overal bindweefsel, dat als een elastisch web alles met elkaar verbindt. Elke zenuw, elk orgaan, elk bloedvat is bekleed met bindweefsel dat daarmee een bindende factor is in ons lichaam. Het beschermt, geeft steun en houdt alle onderdelen bij elkaar en van elkaar gescheiden.

Essentieel is dat het bindweefsel kan meebewegen tijdens onze bewegingen, zoals lopen, zitten en sporten, werken en zelfs ademen. Daar waar het bindweefsel niet meer voldoende kan meebewegen, ontstaan vroeg of laat problemen.
Allerlei gezondheidsklachten kunnen verstoringen in de beweeglijkheid van het bindweefsel veroorzaken en andersom. Het kan om concrete klachten gaan, maar vaak zijn ze onduidelijk en zit je gewoon niet lekker in je vel. Of je energie sijpelt langzaam maar zeker uit je lijf.
Het uitgangspunt van de craniosacraaltherapie is dat het lichaam het vermogen heeft om zichzelf te herstellen. Net zoals u dat bijvoorbeeld kunt ervaren wanneer u zich heeft gesneden in uw vinger en uw huid zich herstelt.
Dit natuurlijke proces van het zelfherstellend vermogen kan verstoord zijn door een ongeluk of operatie, bij ziekte, stress en emotionele gebeurtenissen van bijvoorbeeld verlies, verdriet, angst en boosheid. Of mogelijk door langdurig gebruik van voeding die minder goed te verteren is door het lichaam.
In deze situatie kan craniosacraal therapie bevorderend werken voor het zelfherstellend vermogen van het lichaam.
De craniosacraal therapeut ziet het lichaam, ziel en geest als een geheel met het bindweefsel als verbindend element. Door dit weefsel van de voeten naar de schedel te volgen, voelt de therapeut waar de verstoringen zitten. Met zachte aanrakingen en subtiele bewegingen bevordert de therapeut het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Dit gaat soms gepaard met een fysieke of emotionele ontlading wat daarna ontspanning als resultaat heeft. Het bindweefsel krijgt weer zijn ruimte en beweeglijkheid waardoor het lichaam de mogelijkheid krijgt weer te gaan herstellen.

Lees verder

Specialisaties

Cranio sacraal therapie Holistische therapie Relaxatietherapie / relaxatietraining Meer ...

Ondersteuning bij

Lichamelijke klachten Rug- en nekklachten Overspannen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen Jongeren Zwangerschap Baby's Ouderen

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Dicht bij bushalte Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij trein station Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Plaats

In de therapiepraktijk Groepspraktijk

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands Engels

Prijs voor een consult

70 euro

Duur van de sessie

1u30 min

Opleiding

Craniosacraal Therapie
Craniosacraal Relaxatie
Counseling coaching
Stresscoaching


Neem contact op met Madhu

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Cordoeaniersstraat 13

8000 Brugge

West-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

https://groepspraktijk-co-con.webnode.be/

Routebeschrijving