Terug naar boven

Tamara Cuypers

Barefoot in the Wood

Mindfulness trainer

Oude Vaartstraat, 2

8730 Beernem

Introductie

Mindfulness, Compassie en Yoga

Jongeren & volwassenen

Heb je het gevoel dat het nooit (goed) genoeg is, dat je voortdurend op de toppen van je tenen loopt en er niet in slaagt alle ballen in de lucht te houden? Ervaar je faalangst, stress, neerslachtigheid, gepieker? Heb je het gevoel dat jouw denken en bepaalde gedragingen je in de weg zitten om gelukkiger te zijn, beter in je vel te zitten, tevreden en ontspannen te zijn?

Aan de hand van mindfulness en yoga ondersteun ik jouw proces bewuster te worden van oude gewoontes, overtuigingen en automatismen die je geluk en gezond functioneren belemmeren. Beide methodes helpen je te stoppen, stil te staan en voelen wat jij nu écht nodig hebt. Wat er hier en nu aanwezig is, ontdaan van alle drama en ballast. Je ziet dat je keuzes kan maken. Je komt dichter bij wie je graag wil zijn en hoe je in het leven wil staan. Je herkent, erkent en voelt je grenzen. Je leert opdagen voor jezelf. Het leven wordt lichter en dragelijker. Veel volwassenen, maar ook kinderen en tieners, ervaren voortdurend stress door alle moetens: de druk van werk, school, gezin, sociale druk. Dat veroorzaakt allerlei emotionele en lichamelijke klachten. Mindfulness en yoga helpen je hier op beide vlakken mee omgaan. Mindfulness is eerder cognitief en meditatief (vooral zittend en rustig bewegend). Yoga is overwegend fysiek, in beweging, maar ook zittend en liggend (minder cognitief). Beide methodes worden gecombineerd naargelang de noden en wensen van de cliënt.

"Je kan de golven van het leven niet tegenhouden, maar je kan er wel leren op surfen."

Soms is verandering echter niet mogelijk door analyse, wilskracht en bewuste veranderingen. Lastige emoties of gedrag zijn dan in het verleden ontstaan en worden in het heden nog steeds getriggerd. Denk maar aan bepaalde automatische reacties waarvan je weet dat je het niet wil, maar het is sterker dan jezelf. Dan gaan we met hypnotherapie of NLP technieken de emotie of het gedrag losmaken van de situatie in het verleden.

Kinderen

Ik begeleid ook kinderen. Ouders kunnen kiezen samen met een kind te komen.

Er is steeds een intake met de ouder(s). Het is belangrijk dat de ouder(s) bereid is/zijn mee te stappen in het proces van het kind. Soms kun je als ouder de transformatie bij het kind helemaal of gedeeltelijk zelf maken (vb door middel van de present child methode of door hechtingsproblemen aan te pakken).

Muzikanten en andere podiumkunstenaars

Verder ben ik (als professioneel muzikant en docent) gespecialiseerd in podiumangst, faalangst en mindful musiceren/performen.

Mijn praktijk ligt langs het kanaal Brugge-Gent ter hoogte van de fietsbrug (en de jachthaven) in Beernem. Er is altijd parkeergelegenheid voor de praktijk (langs de weg) of voor mindervaliden op de oprit (tot bij de voordeur). Het station van Beernem (op de lijn tussen Brugge en Gent) ligt op 10 a 15 minuten wandelafstand. De bushalte (Beernem Bloemendale) ligt op 10 minuten wandelafstand.

.

Lees verder

Specialisaties

Online-therapie (chat / e-mail) Therapie via video call of telefoon Mindfulness Meer ...

Ondersteuning bij

Piekeren Stress Faalangst Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Kinderen Jongeren Volwassenen Jong volwassenen Ouders

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Met parking Bereikbaar met openbaar vervoer Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Dicht bij trein station Dicht bij bushalte

Plaats

In de therapiepraktijk Groepsbegeleiding in het bedrijf Therapie over het internet Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.)

Consulttype

Individuele therapie Gezinsbegeleiding Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands Engels

Werkmomenten

op afspraak

Prijs voor een consult

tussen 50 en 60€/u

Duur van de sessie

1 à 1,5u

Opleiding

Mindfulness trainer volwassenen, I Am instituut
Mindfulness Kindertrainer, I AM instituut
Yoga Instructor, Akasha Yoga Academy, Bali
Hypnotherapeut volwassenen en kinderen, Hypnose Instituut Nederland
Kindertolk, Present Child Methode, Zienderogen Beter
Holistische kinderyogatherapeut, Arterre
Holistische kinderyoga, Arterre
Individuele Kinderyogatherapeut, You-Ki
Tieneryoga, You-Ki
Ouder & Kind Yoga, Kreakatau
Heppiemassage (voor kinderen met ASS, ADHD,...), Integrama

Meester in de Muziek + pedagogisch diploma, Conservatorium Gent (1998)
Master (2000) en Doctor of Musical Arts, Arizona State University (2002)

Workshops, cursussen en trainingen, ... georganiseerd door Tamara Cuypers - Barefoot in the Wood

TypeNaamStart datum
TrainingMindfulness Training8 september 2020

Vorige cursussen

TypeNaamStart datum
TrainingMindfulness Training16 januari 2018
Toon oudere cursussen

Neem contact op met Tamara

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Oude Vaartstraat, 2

8730 Beernem

West-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.tamaracuypers.be

http://www.barefootinthewood.be

Routebeschrijving