Terug naar boven

Marina Van den Broeck

EPC executive & personal coaching

Life coach

Stationsstraat 100

1785 Merchtem

Introductie

Ik ben lid van de federatie VESB ( Erkende Burnout coachen in België) en VITA en werk onder de privacyregels van EATA (European Association of Transactional Analysis).

***

Specialisatie:

Gecertificeerde therapeute in stress en burnout met een praktische en directe aanpak rekening houdend met het functioneren van de bedrijfswereld. Je kan bij mij terecht voor loopbaancoaching, communicatietechnieken, timemanagement, inzicht in je dagelijks functioneren of eenvoudig weg een betere levensbalans uitbouwen.

Als cognitieve gedragstherapeute (basis Transactionele Analyse en RET Therapie) help ik je inzicht te krijgen in je eigen functioneren, je overtuigingen en "anders leren kijken".
Relaxatietherapie, mindfulnesstechnieken en hulp bij chronische hyperventilatie ondersteunen dit proces.
Voor relatietherapie ben je eveneens welkom, maar ook jong volwassenen, twintigers en tieners die keuzes dienen te maken, hun eigen mening wensen te uiten, stressproblemen hebben, of hun zelfvertrouwen wensen te versterken kunnen terecht in mijn praktijk.

Ervaren coach in bedrijven voor de persoonlijke begeleiding van directieleden, managers en teamverantwoordelijken. Change management expMert in bedrijven en gecertificeerd in Prosci change management en MBTI persoonlijkheidsprofielen.

Ik werk eveneens samen met Pulso Preventie bvba, een vlaams netwerk voor welzijn op het werk die diensten aanbiedt aan bedrijven en personen voor psychologische bijstand of loopbaancoaching.

Uitgave Boek : Het ABC van de Generatie XYZ : hoe begrijp je de Nieuwe Generatie beter thuis en op het werk en hoe optimaliseer je de samenwerking van verschillende generaties in hetzelfde team ?

***

Werkwijze:

Ik begeleid mensen in stressvolle situaties, werkproblemen, relatieproblemen of persoonlijke problemen in hun privéleven ,om hun vertrouwen te herwinnen en de juiste keuzes te maken op persoonlijk en professioneel vlak.
Mijn basis :


  • professionele opleidingen in Burn-out en depressie, PsychotherapieTransactionele analyse, Life coaching, Emotionele Intelligentie, Stressbeheer en energetische ontspanningstechnieken, ademhalingsoefeningen en Mindfulness, RET therapie en relatietherapie, Relaxatietherapie en hyperventilatie ademhalingstechnieken

  • mijn eigen professionele ervaring als people en change manager en persoonlijke coaching voor managers in bedrijven

  • de jaren ervaring als therapeute en coach in mijn privépraktijk
  • mijn eigen levens- en beroepservaring
  • continue bijscholing in nieuwe technieken en ontwikkelingen
  • én als moeder van 4 kinderen.

Ik sta vooral gekend om mijn praktische en realistische aanpak zonder ieders eigenheid in het gedrang te brengen.
In het professioneel leven, als people en changemanager, werk ik reeds jaren met het coachen van mensen om hun optimaal potentieel te bereiken. Stress en algemene vermoeidheid kunnen op een bepaald moment een hoge tol eisen. Het verwateren van sociale contacten, relatieproblemen of de verhoogde studie- en werkdruk zijn dikwijls de druppel die de emmer doet overlopen. Door hulp in te roepen met gerichte coaching kan je op korte termijn een evenwichtige beslissing nemen en opnieuw je energiepeil verhogen.

Methodiek

Naast RET therapie gebruik ik deTransactionele Analyse (gedrags- en cognitieve therapie).Deze methodiek is een unieke, praktische en zeer heldere theorie over de persoonlijkheid, de communicatievaardigheid, de gedragingen en de veranderingen van personen binnen de drie egoposities van aangeleerde, doordachte en gekleurde levensvisie. De Transactionele Analyse is dan ook een theorie die voor iedereen goed te begrijpen is en in de praktijk gemakkelijk toepasbaar is. Je krijgt meer grip op je werk, je (werk)relaties , de drijfveren en diepgang in jezelf en de complexiteit van situaties waarin je werkt en/of leeft.

Met relaxatietherapie leert ik je technieken om je lichaam ontspannen en je hoofd leeg te maken. Het verbetert je nachtrust en laat de stress wegvloeien. Reiki is een energetische ontspanningstechniek en laat de energie in je lichaam doorstromen. Reiki is een Japanse methode waarbij de positieve werking erkend werd.

Voor bedrijven geeft de Prosci methodiek een internationaal hanteerbaar kader voor het begeleiden van veranderingen in bedrijven op strategisch of organisatorisch vlak. MBTI persoonlijkheidsprofiel wordt dan weer gebruikt om jezelf te leren kennen in sterktes en zwaktes en is een sterk instrument voor coaching & counseling in privé en in bedrijven.

Lees verder

Specialisaties

Online-therapie (chat / e-mail) Mental coaching Job coaching Meer ...

Ondersteuning bij

Burnout / burn-out Corona angst Stress Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jongeren Ouders Volwassenen Jong volwassenen Koppels

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Dicht bij trein station Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk (tijdens corona) NVT Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) Therapie via chat Therapie via e-mail Therapie over het internet Therapie in de buitenlucht Therapie via telefoon - gsm In de therapiepraktijk Groepsbegeleiding in het bedrijf

Consulttype

Individuele therapie Relatietherapie Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands Frans Engels

Werkmomenten

enkel op afspraak in de praktijk 's avonds van 17.30u tot 21u, vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag voormiddag (uitbreiding mogelijk in covid -19 situatie) of online (watt's app, skype, hangout, zoom, facetime)
praktijk : Stationsstraat 100
1785 Merchtem
tel : 0473 24 14 00
email : executive.and.personal.coaching@gmail
zie websitelink onderaan

Voor bedrijven: op afspraak

Wachtlijst

geen wachtlijst

Prijs voor een consult

op aanvraag

Duur van de sessie

lange sessies van minimum 60 minuten

Opleiding

Gecertifieerde Coach in stress en Burnout HRD Academy
Psychotherapeut volgens de Transactionele Analyse, gecertifieerd 3jarige opleiding,
bijscholing op permanente basis
Loopbaan- en carièrebegeleider erkend door VDAB (aanvaardt loopbaancheques)
Life Coach opleiding NHA

Seminaries psychotherapie Bilbao, Nederland
Sales and Marketing - T groep Leuven
Managementstechnieken, Timemanagement,
personeelsbeleid, Motivatie en begeleiding
Changemanagement
Emotionele Intelligentie,
Internationale seminaries psychotherapie
Ontspanning Mindfulness
Living with feelings and emotions
Reiki: Ontspanning en energiebehoud Usui Traditie
tweede graad
Antwerpen
Living with emotions and feelings
Gecertificeerd in Prosci Change Management (Bedrijven)
Gecertificeerd in Relaxatietherapie
Gecertificeerd in gedrags- en cognitieve therapie transactionele analyse

Beroepsvereniging

VITA - Vereniging in de Transactionele AnalyseEATA - bescherming van de privacyEuropese Organisatie van Transactionele Analyse, lid van de Federatie van Burnout coachen in België, Lid van VOKA

Neem contact op met Marina

Stationsstraat 100

1785 Merchtem

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer

http://www.executive-and-personal-coaching.com

Routebeschrijving