Terug naar boven

Peter Van Lierde

Center OLM

Massagetherapeut

St.-Gerolfstraat 48

9031 Drongen

Introductie

Gezondheidsbegeleiding Chinese, taoïstische geneeswijzen en rugherstel.

Je kan bij ons terecht voor allerlei klachten : chronische aandoeningen, rugproblemen, levensbegeleiding, enz. We begeleiden je graag op weg naar een grotere gezondheid, een betere weerbaarheid, een dieper inzicht en een grotere bewustwording.

Tijdens een consult onderzoeken we waar onderliggende factoren de lichamelijke balans verstoren en hoe die kunnen worden hersteld. Veel aandacht besteden we aan de rug : de centrale as die het zelfhelend vermogen in belangrijke mate reguleert. Diverse therapievormen komen aan bod (o.a. acupressuur, massage, enz.).

De authentieke Chinese geneeswijzen kijken op een volstrekt andere manier naar ziekte en gezondheid dan onze huidige Westerse geneeskunde. De klemtoon ligt niet op de symptomen, maar op het herstellen van de dieperliggende oorzaken ervan. De samenhang van het lichaam wordt bekeken (lichaam & geest), eerder dan de aparte lichaamsdelen. Bovendien wordt ervan uitgegaan dat heling op een natuurlijke wijze tot stand dient gebracht te worden. Deze aanpak biedt perspectieven voor heel wat aandoeningen die onoplosbaar lijken binnen de westerse geneeskunde. We werken met verschillende therapievormen, waaronder medische taoïstische massage, waarbij de balansen in het lichaam hersteld worden.

In tegenstelling tot acupunctuur gebruiken we geen naalden, maar onze handen om de circulaties en energieën in het lichaam te herstellen. Ook levensbegeleiding komt aan bod, preventie, houding, beweging, voeding en gesprekstherapie.

Voor verschillende soorten aandoeningen, zowel lichamelijk als mentaal, kan u bij ons terecht voor gezondheidsbegeleiding.

Wij specialiseerden daarnaast in het bijzonder in rugherstel en -reëducatie. In het Westen zijn nog geen afdoende oplossingen gevonden voor de rugproblemen en toch zijn deze te verhelpen mits de juiste kennis en methodiek.

Naast de privé-praktijk kan u bij ons terecht voor Chinese, taoïstische gezondheidstrainingen (rug, adem, rust, meditatie) en voor 'aplomb' (natuurlijk ruggebruik). We onderwijzen qigong, tai chi en "yoga van het dagelijks leven". Tijdens deze lessen reiken we methoden aan om te groeien in zelfzorg.

Onze website : zie websitelink onderaan - contact : zie contactformulier onderaan.

Lees verder

Specialisaties

Acupressuur Massagetherapie Holistische therapie Meer ...

Ondersteuning bij

Stemproblemen Eigenwaarde Ademhalingsproblemen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Met parking Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Frans Italiaans Engels Nederlands

Werkmomenten

op afspraak

Prijs voor een consult

vanaf 50 euro

Duur van de sessie

ca.1u (intake ca. 1,5u)

Opleiding

Chinese, taoïstische geneeswijzen, rugherstel en -reëducatie (aplomb), taoïstische medische massage, acupressuur, levensbegeleiding, yoga, lichaamswerk, qigong, tai chi, ademtherapie

Beroepsvereniging

china arts college - institut supérieur aplomb

Neem contact op met Peter

St.-Gerolfstraat 48

9031 Drongen

Oost-Vlaanderen

http://www.centerOLM.be

Routebeschrijving