Terug naar boven

Patsi Mertens

Labyrint

Systeemtherapeut

Alfons De Cockplein 15

1831 Diegem

Introductie

De eerste jaren van mijn loopbaan werkte ik in een heel andere omgeving. Door een persoonlijk trauma werd mijn leven in 1993 op zijn kop gezet. Ik werkte keihard om het weer op een goed spoor te krijgen. Tijdens deze periode stelde ik mezelf heel wat vragen en dat leidde er o.a. toe dat ik opnieuw ging studeren waarna ik me professioneel helemaal heroriënteerde.

In 2001 behaalde ik de bachelor gezinswetenschappen. Dit diploma zette voor mij de toon: ik bleef me verder verdiepen in de dingen die me bezig hielden, me boeiden en waarin ik me verder wilde ontwikkelen.

Na 1,5 jaar gewerkt te hebben in een residentiële setting waar volwassenen met een mentale beperking verbleven, maakte ik de overstap naar bijzondere jeugdzorg. Ik werkte gedurende 10 jaar in een thuisbegeleidingsdienst waar ik kwetsbare gezinnen begeleidde wiens kinderen vaak in moeilijke omstandigheden opgroeien. De laatste 4 jaar bij die dienst was ik supervisor van het team thuisbegeleiders. Sinds eind 2011 werk ik als gezinstherapeute in een OBC (Observatie- en Behandelingscentrum voor kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele moeilijkheden), ik werk er hoofdzakelijk met de ouders.

In 2003 volgde ik een jaartraining voor rouwbegeleiding. Mensen nabij zijn die geconfronteerd worden met verlies in de brede zin van het woord ligt me nauw aan het hart.

Ik volgde een 4-jarige therapeutische opleiding "Systeemtherapie". Dit is een koepelterm voor alle methodieken en strategieën die gebruikt worden in de begeleiding en behandeling van gezinnen en gezinsleden met allerlei psychosociale problemen. Je bent wie je bent door hoe en bij wie je bent opgegroeid, de keuzes die je hebt gemaakt, door de relaties die je hebt met familie en vrienden. M.a.w. je bent niet alleen, je staat steeds in verbinding met anderen. In contact komen met jezelf en jezelf op een fijne manier met anderen verbinden, dat is waar ik naar streef.

In april 2010 werd Labyrint onder de doopvont gehouden, mijn eigen kleine praktijk was geboren. Ik werk sinds dan met gezinnen, koppels, broers en zussen, ....

Ik volg op regelmatige basis studiedagen, workshops en (kortere) opleidingen met het oog op mensen degelijk en kwalitatief te begeleiden. De laatste jaren leg ik me vooral toe op het bijscholen in het werken met koppels.

Sinds juni 2020 neem ik geen individuele vragen meer op. Bij problemen met een of verschillende kinderen zal ik me vooral richten op het werken met de ouderfiguren en richt ik me op de onderlinge relaties. Het gedrag van een kind vindt wel vaker zijn oorsprong in de dynamieken binnen het gezin. Kinderen hebben hun ouders daarin heel erg nodig. De stem van het kind is voor mij belangrijk en zal ik horen. Ik ben werk echter niet individueel met kinderen.

Sinds corona bied ik ook online-sessies aan die ik liefst afwissel met face-to-facesessies in de praktijk. Het afwisselen spreken we onderling af.

Ik maak deel uit van diverse intervisiegroepen waarin collega-therapeuten mekaar ondersteunen en met wie we vergaarde (praktijk)kennis delen en ik volg op regelmatige basis supervisie.

Ik ben gehuwd met Johan en heb 4 kinderen.

Heeft u nog onbeantwoorde vragen, dan hoor ik het graag. Voel je welkom!

Lees verder

Therapievormen

Systeemtherapie Relatietherapie EFT-emotionally focused therapy Meer ...

Ondersteuning bij

Relatieproblemen Familiale moeilijkheden Communicatieproblemen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Koppels Ouders Gezinnen

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.)

Consulttype

Relatietherapie Gezinstherapie

Talen

Nederlands Frans Engels

Werkmomenten

U meldt zich bij voorkeur per mail aan. We spreken een moment af waarop we kunnen kennis maken en bekijken wat ik voor u kan betekenen. Dan beslissen we samen of we verder met elkaar in zee gaan. Telefonisch ben ik moeilijk te bereiken.

Ik werk op:
donderdagnamiddag
donderdagavond (enkel online momenteel)
zaterdagvoormiddag


Ik heb een samenwerkingsovereenkomst met de Christelijke en Liberale Mutualiteiten en met Partena, dit tot eventuele verdere berichtgeving ivm de zich wijzigende regelgeving ivm psychotherapie

De praktijk bevindt zich in het centrum van Diegem, vlot bereikbaar met openbaar vervoer. Indien je met de trein komt, ongeveer 15 minuten stappen. Ruime parkeergelegenheid in de buurt.

Wachtlijst

Momenteel heb ik geen vrije plek. Aanmelden kan altijd en dan bekijken we of het zinvol is om op de wachtlijst geplaatst te worden.

Prijs voor een consult

70 euro

Duur van de sessie

1 uur

Opleiding

2001: Bachelor Gezinswetenschappen (Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen Brussel)

2003: jaaropleiding Rouwbegeleiding (Zorg-Saam Wijgmaal)

2010: Systeemtherapie (4-jarige opleiding bij Kern Sint-Niklaas)

2011: opleiding NVR Non Violent Resistance of Geweldloos Verzet (New Authority Center, Tel Aviv)

2014: jaaropleiding Partnerrelatietherapie (School voor Relatietherapie Berchem)

2016-2017: Emotionally Focused Therapy for Couples bij EFT Belgium, aanvullend getraind in 2018

2019-2020 : EMDR Basisopleiding deel 1 en 2

Terugbetaling

Sommige mutualiteiten betalen een deeltje terug. Helaas zitten daar grote verschillen op. Je vindt er alles over terug op de website van het Vlaams Patiëntenforum of op de website van je eigen mutualiteit.

Beroepsvereniging

BVRGS - Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling, EFT-Belgium en EMDR-Belgium

Neem contact op met Patsi

Alfons De Cockplein 15

1831 Diegem

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer

http://www.relatietherapie-patsi-mertens.be

Routebeschrijving