Terug naar boven

Carine Opdenakker

C-emotion

Relatietherapeut

Rijksweg 305

3650 Dilsen-Stokkem

Introductie

Van harte welkom in mijn praktijk C-emotion te Dilsen-Stokkem. Het is centraal gelegen tussen Maasmechelen en Maaseik langs de Rijksweg en dus gemakkelijk bereikbaar.

U kunt bij mij terecht voor EFT-relatietherapie alsook voor individuele therapie en coaching. Tevens is ook gezinstherapie mogelijk met alle gezinsleden alsook met bijvoorbeeld 2 gezinsleden (moeder/dochter of moeder/zoon of...).
Hieronder vindt u meer uitleg.

EFT-Relatietherapie = Emotionally Focused Therapy. Deze vorm van relatietherapie richt zich op de emotionele beleving van beide partners. Hier leer je stilstaan bij wat er in jezelf en je partner omgaat, benoem je (of leer je benoemen) wat er speelt. Vervolgens werken we hiermee in een veilig en vertrouwelijk klimaat. In therapie wordt duidelijk hoe de negatieve patronen tussen beide partners in elkaar zit (je kan het vergelijken met een bol garen die flink in de war is).
Als dit voldoende onder woorden is gebracht, met daarbij een verkenning van ieders emoties, komen we in de fase van ontwarren van de knopen terecht. Dit doen we door verder te verdiepen en leren partners uitspreken naar elkaar wat er in hun leeft. In deze fase is er al veel meer luisterbereidheid naar elkaar en voldoende bewustwording en moed om stil te staan bij zichzelf en de ander. Dan komen zaken naar boven zoals bijvoorbeeld: 'Ik heb angst om mijn gevoelens uit te spreken, want dat heb ik vroeger nooit geleerd' of 'Ik zwijg altijd maar om de vrede te bewaren; ik kan niet tegen ruzie of confrontatie' of 'ik zeg niks meer want er wordt toch niet meer geluisterd naar mij'. Hier werken we mee tijdens de therapie.Zo is relatietherapie eigenlijk dubbele therapie omdat het zowel de relatie beter maakt, alsook beide partners individueel.
Veel mensen hebben ondanks een lange relatie dikwijls maar weinig (tot niet) met elkaar gesproken over wat hun echt bezig houdt, over hun gevoelens en pijnpunten, over hun kwetsbare kant. Het is meestal een grote opluchting als blijkt dat ze dit kunnen leren en ze merken hoe groot de winst is voor hun relatie EN voor elk afzonderlijk als persoon.

`The secret of change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but on building the new`. (Socrates)

Je kunt ook individueel bij mij terecht voor therapie en/of coaching. Ik wandel een stuk(je) mee op jouw levensweg om zowel problemen en pijnpunten geplaatst en opgelost te krijgen alsook om het beste uit jezelf naar boven te halen en te leren gebruiken zodat je straks zelf in staat bent om weer zelfstandig verder te gaan. Contextuele therapie leert je kijken naar je gezin van herkomst, om te ontdekken hoe je geworden bent wie je nu bent... Het maakt dat je milder leert worden naar jezelf toe, een eerste stap naar echte genezing.Er is heel veel mogelijk, daar ben ik gelukkig zowat dagelijks getuige van en dat is ook de reden dat ik deze job met zoveel toewijding doe.

Jongeren/studenten zijn bijzonder welkom in mijn praktijk. Ik heb ruime ervaring met jonge mensen in diverse levensfases om groeistappen te maken die blijvend zijn.

Tevens hanteer ik voor hun speciale tarieven uit persoonlijke overtuiging dat onze jeugd onze toekomst is! Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Lees verder

Specialisaties

Therapie via video call of telefoon Therapie Relatietherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Relatieproblemen Relatiebreuk verwerken Weinig zelfvertrouwen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jongeren Jong volwassenen Volwassenen Ouders Ouderen

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Met parking Dicht bij bushalte

Plaats

In de therapiepraktijk Groepsbegeleiding in het bedrijf Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.)

Consulttype

Relatietherapie Individuele therapie Gezinstherapie Gezinsbegeleiding Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands Engels

Duur van de sessie

75 minuten

Opleiding

EFT-relatietherapie (Emotionally Focused Therapy)
EFT-Masterclasses - diverse specialisaties in relatietherapie en individuele therapie.
Professionele coach opleiding (1 jaar): Life coach.
Professionele coach opleiding (1 jaar): Business coach
NLP-practitioner.
NLP-master.
Journey Therapy (de helende reis - Brandon Bays)
Systeemtherapie voor kinderen, jongeren en hun gezin (communicatiegroep Hasselt)
Een Taal Erbij - Basistraining en diverse specialisaties
Therapie in Beeld
Contextuele Counseling
AFFT (Attachment Focused Family Therapy) bij Dan Hughes

Beroepsvereniging

EFT-Nederland,ICEEFT = International Centre of Excellence for Emotionally Focused Therapy,EFT Netwerk Nederland

Neem contact op met Carine

Rijksweg 305

3650 Dilsen-Stokkem

Limburg

Toon telefoonnummer

http://www.c-emotion.be

Routebeschrijving