Terug naar boven

Sofie Reynaerts

VoetreflexologeSofie

Voetreflexoloog

Jules Steursstraat 23

2100 Deurne (Antwerpen)

Introductie

Waarom worden we ziek?

De mens beschikt over een krachtig bio-regulerend vermogen, de 'homeostase', die het intern evenwicht van ons organisme in stand houdt. Maar al te vaak blijkt deze fysiologische eigenschap ontkracht, waardoor er ziekte optreedt. Een fysiek gezondheidsprobleem, of het nu een tenniselleboog of een maagzweer is, is bijna altijd het gevolg van een energetisch probleem. Dagelijks krijgen we duizenden prikkels op ons afgestuurd. Wanneer we hier niet adequaat mee omgaan, gaat de energie is ons lichaam stagneren. Er ontstaan energetische 'klonters' die na verloop van tijd fysieke/ mentale/ emotionele klachten veroorzaken. Vooraleer we ziek worden, zijn we dus al enige tijd uit balans...


Wat doet voetreflexologie?

De voet is een microsysteem; het volledige lichaam wordt erin geprojecteerd. Reflexologie is gebaseerd op de neurologische relatie tussen reflexzones aan de huidoppervlakte en interne organen en systemen. Via de perifere zenuwuiteinden aan de voet, wordt er een harmoniserende prikkel langs het ruggenmerg naar het centrale zenuwstelsel gestuurd. De homeostase wordt geactiveerd in het limbisch systeem. Op die manier kunnen storingen of blokkades in het lichaam opgehoffen worden of op zijn minst gereduceerd, en kan de energie weer vrij stromen.

Concreet:

Een reflexzone aan de voet zal pas een pijnreactie geven wanneer er sprake is van een verstoring in het overeenkomstig lichaamsgebied. Bij iemand die last heeft van de schouder, wordt de corresponderende voetreflexzone drukgevoelig. Door dit punt te masseren neemt de spanning in de voet af en wordt de klacht aan de schouder behandeld.


Hoe ga ik te werk?

De consulten nemen 60 minuten in beslag. Na de intake, onderzoek ik het volledige lichaam via de voeten. Hierna kan de behandeling worden opgestart. Tijdens de behandelsessies, werk ik gericht op de belaste zones. Bij aanvang 1 behandelsessie per week, wanneer er verbetering optreed worden de sessies afgebouwd.

Twee principes als uitgangspunt:

- Holistische benadering: ik beschouw de patiënt wordt in zijn totaliteit. Er wordt gezocht naar verbanden tussen schijnbaar los van elkaar staande klachten.

- Causale denkwijze: we werken niet louter symptomatisch, maar dalen af naar de oorzaak van de klacht(en) om een duurzaam herstel te bewerkstelligen.


Voor wie?

Uiteenlopende fysieke en emotionele klachten kunnen dankzij voetreflexologie behandeld worden. Voetreflexolgie is voor alle leeftijden en is bovendien een fantastische manier om tot rust te komen en preventief aan je gezondheid te werken.


Naast voetreflexologie geef ik ook hoofd- voet en kleurlichtmassage evenals voedingsadvies en Moxa therapie.

Neem een kijkje op mijn website voor meer informatie: zie websitelink onderaan

Lees verder

Specialisaties

Therapie Ayurveda Voedingsadvies Meer ...

Ondersteuning bij

Afslanken / afvallen Onrust Hyperventilatie Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Ouderen Personen met een auditieve beperking Personen met een visuele beperking Vrouwen Mannen Jong volwassenen Volwassenen Jongeren

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Dicht bij bushalte Dicht bij trein station Bereikbaar met openbaar vervoer

Plaats

In de therapiepraktijk (tijdens corona) NVT In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands Spaans Frans Engels

Werkmomenten

Op afspraak

Prijs voor een consult

50-60

Duur van de sessie

60 min

Opleiding

Voetreflexologie - Opleidingsinstituut voor Traditionele Chinese Geneeskunde, BE

Chakra's in de gezondheid en de pathologie - IVEG, NL

SiVAS Polsdiagnostiek - SanoPharm, NL

Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage - OTCG, BE

Relaxatietherapeut - OPEN MIND, BE

Ayurvedisch therapeut (in opleiding) - SCHOOL VAN AYURVEDA, BE

Neem contact op met Sofie

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Jules Steursstraat 23

2100 Deurne (Antwerpen)

Antwerpen

Toon telefoonnummer

http://www.sofiereynaerts.com

http://www.facebook.com/voetreflexologeSofie

https://www.instagram.com/sofiereynaerts

Routebeschrijving