Terug naar boven

Stefanie Braekevelt

mijander

Creatief therapeut

Gent

9000 Gent

Introductie

Jongeren, (jong)volwassen en ouderen zijn welkom bij me. Ik werk via psychosociale gesprekstherapie en dramatherapie. Dit betekent dat ik zowel integratieve als creatieve methoden en werkvormen inzet binnen een individuele begeleiding.

Je kan bij me terecht met piekergedachten, stress, identiteitsvragen, studiemoeilijkheden, angsten, faalangst, zingevingsvragen, gevoelens van eenzaamheid, spanningen in relaties met je partner(s), familie, vrienden, medeleerlingen en/of collega’s, depressieve gedachten, burn-out of bore-out, verliesverwerking, traumaverwerking, assertiviteitstraining, leren grenzen stellen, ouderenzorg- en mantelzorg gerelateerde vragen, middelenafhankelijkheid, …

Psychosociale gesprekstherapie

Een veilige plek waar je vrij kan spreken over wat je bezig houdt, daar gaat het om. Je vragen en gevoelens mogen delen, en je gedachten vrijuit kunnen laten stromen en onder woorden brengen. Ik luister aandachtig en onbevooroordeeld naar jouw bezorgdheden, twijfels, angsten, verdriet, …. Samen met jou tracht ik een duidelijk overzicht te krijgen op wat jou blokkeert en wat jou kan verder helpen. We gaan op zoek naar hoe je kan evolueren naar wie je graag wil zijn en op welke manier je meer innerlijke rust en balans kan ervaren.

Wat ons soms overkomt, kan ons doen twijfelen, piekeren, en zelfs aan het wankelen brengen. Toch hoeven onze kwetsuren ons niet te belemmeren in wat we willen doen en wie we willen zijn.

Tijdens jouw proces gaan we na hoe jouw kwetsuren kunnen verzacht worden en hoe jij terug in jouw kracht kan staan.

Dramatherapie

Misschien vind je dat je al genoeg gepraat hebt. Of misschien ben je niet zo een prater. En wil je gewoon dóen. Dramatherapie is dan mogelijks iets voor jou. Het is een creatieve vorm van therapie, waarin technieken en werkvormen uit theater gebruikt worden. Het is een actieve manier van werken waarbinnen je mag ervaren. Hier krijg je de kans om op een spontane manier zaken te onderzoeken, bevragen en uitproberen. Hierbij ga je ook meer je lichaam inzetten en gebruiken (Rekening houdend met jouw fysieke mogelijkheden en beperkingen). Dit gebeurt altijd in de veilige setting van de sessie!

Op die manier kan je voor jezelf inzichten verwerven, nieuwe mogelijkheden en rollen ontdekken en wat je bruikbaar vindt meenemen en toepassen in jouw leven in de buitenwereld.

Je hoeft hiervoor geen voorkennis te hebben en geen specifieke vaardigheden te bezitten.

Dramatherapie gebeurt veelal in combinatie met de psychosociale gesprekstherapie.

Wie ben ik

Ik specialiseerde me als psychosociaal gesprekstherapeut en dramatherapeut. Ik volgde hiervoor een bacheloropleiding creatieve therapie - dramatherapie aan de Arteveldehogeschool te Gent. Voordien, in 2007, behaalde ik mijn bachelor als maatschappelijk assistent op de Hogeschool Gent. Ik heb ervaring in het werken met verschillende doelgroepen van 14j+ tot ouderen.

Ik hanteer een integratieve aanpak uitgaande van jouw noden en verwachtingen. Ik gebruik de psychoanalyse als achtergrondkader. Daarnaast maak ik gebruik van andere methodieken en werkvormen uit verschillende therapeutische stromingen zoals psychodrama, systeemtherapie, cognitieve gedragstherapie, etc..

Mijn aanpak richt zich vooral op het verhaal achter de symptomen, niet louter op de symptoombestrijding.

Ik school mij voortdurend bij via vakliteratuur, studiedagen, …

Tevens ben ik lid van de beroepsvereniging voor creatieve therapie, BVCT-ABAT.

Waar haal ik energie uit

Dat is het bruisende van een stad en het zachtruisende van de natuur, creativiteit, theater, muziek, een kunstwerk, verhalen van mensen, verbindingen met anderen, spontaniteit en speelsheid, authenticiteit, leergierigheid, momenten van verwondering en bewondering, én niet te vergeten: dieren in al hun eigenzinnigheid en eigenheid én in het bijzonder mijn twee gekke lieve rescue-honden.

Praktijk mijander: Een reizende praktijk

De individuele therapie wordt aangeboden via therapie aan huis. Ook gesprekstherapie via video-call of telefoon zijn mogelijk.

Hoe gaat het in zijn werk

Gebruik het contactformulier op deze website. Of bel of e-mail me. Dan leggen we samen een eerste afspraak vast. Tijdens deze kennismakingsafspraak luister ik naar jouw vragen, wensen en verwachtingen.


"Elk levensverhaal is uniek. Jouw verhaal is waardevol en verdient om gehoord te worden en om erkend te worden." - mijander
Lees verder

Therapievormen

Integratieve psychotherapie Psychosociale therapie Dramatherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Angst Faalangst Stress Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jongeren Jong volwassenen Volwassenen Ouderen Personen met een fysieke beperking Mannen

Plaats

Therapie aan huis Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) Therapie via telefoon - gsm Therapie via chat Therapie over het internet

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands

Werkmomenten

Sessies gesprekstherapie en dramatherapie gaan door op verplaatsing. Huisbezoeken kunnen op maandag en woensdag . Gesprekken via video-call en telefonische afspraken kunnen ook op andere momenten.
Bij huisbezoeken wordt een verplaatsingskost in rekening gebracht.

Wachtlijst

Momenteel in zwangerschapsverlof

Prijs voor een consult

€ 65

Duur van de sessie

50 min

Opleiding

Bachelor in de Creatieve therapie - medium Dramatherapie te Arteveldehogeschool Gent
Bachelor in het sociaal werk te Hogeschool Gent

Beroepsvereniging

BVCT-ABAT Beroepsvereniging voor Creatieve Therapie

Neem contact op met Stefanie

Gent

9000 Gent

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer Routebeschrijving