Terug naar boven

Stijn Van Holm

Terug voluit leven

Transpersoonlijk therapeut

Bloemenstraat 23

8310 Assebroek

Introductie

Ik ben een Filosoof en een lichaamsgerichte psychotherapeut. Ik werk in verbinding met mijn cliënten en op tempo van mijn cliënten.

TRANSPERSOONLIJKE COACHING

Transpersoonlijke coaching ziet het holistisch verband tussen fysieke prikkels, emoties, mentale overtuigingen en het energetische (visualisaties, dromen, intuïtie).

Als een rivier stroomt de mens vanuit de bron naar de monding.
Pantha rhei

Energetisch werk

Soms grijpen we in bij blokkades bij de bron. Dat is dan energetisch werk via geleide meditatie en visualisaties. Aan de hand van kleuren, beelden, klanken, symbolen en archetypes maken we een reis doorheen de ziel. We verfijnen en verstillen onze innerlijke zintuigen en laten hen spreken. We zoeken krachtplaatsen en ankers om ons te steunen en ons te oriënteren op deze reis. Ik gebruik hierbij tools vanuit de psychodynamica en het astrosjamanisme.

Filosofie en spiritualiteit

Als energie meer vorm krijgt, kan het makkelijk gedacht worden. Zo komen we op het niveau van het mentale. Via filosofische ondervraging met de socratische methode onderzoeken we je opvattingen en je geloofssysteem. Vaak beperken we onszelf via vastgeroeste ideeën en opvattingen. Het kan confronterend zijn om een spiegel voor te houden en het vergt moed om te blijven kijken. Wat zit er onder je masker? Wat zit er in je schaduw? Durf je je schaduwkant te tonen? Durf je jouw projecties die je op de wereld plakt, terug te nemen?
Hier komen we op het domein van vergeving en zelfvergeving. Ik laat mij graag inspireren door de advaita spiritualiteit, of non- dualiteit. De cursus in wonderen is voor mij een belangrijke leidraad.

Ademtherapie

Soms is het nodig vaste en oude emoties los te maken en te oefenen om ze te uiten en te verwerken. Emotionele spanningen worden vastgezet in het bindweefsel of fascia van ons lichaam. Deze 'bevroren' emoties zorgen er soms letterlijk voor dat we vast komen te zitten. Het losmaken dient heel zacht en stap voor stap te gebeuren. Dat doe ik via adem therapie. Wilhelm Reich en Alexander Lowen hebben technieken ontwikkeld om via de ademhaling emoties vrij te maken en te helen.


Gedrag en integratie
Het is niet voldoende om te weten en te voelen wat het probleem is. We moeten het ook daadwerkelijk integreren in ons leven. Hoe kunnen we na een verslaving, na een burnout, na een depressie, na een periode van eenzaamheid terug contact maken en voluit leven? Hoe kunnen we met onze bagage onszelf neerzetten en terug functioneren in ons gezin en in de maatschappij?

Zo mondt onze rivier uit in een groter geheel, de zee,... de maatschappij.
Zo transformeren we onszelf van bron tot monding. Deze transformatie is er een van zelfontplooiing en transcendentie. We situeren onszelf in een groter geheel.

Daardoor kunnen we een zinvol leven leiden.

Maak kennis tijdens een intake gesprek. Zo leren we elkaar kennen en kan je beslissen of een sessie iets voor jou is.

Een sessie is enkel op afspraak en duurt één uur

Lees verder

Therapievormen

Transpersoonlijke therapie Life coaching Ademtherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Spirituele vragen Innerlijke conflicten Zelfontplooiing Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Jongeren Volwassenen Zwangerschap Ouderen

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Bereikbaar met openbaar vervoer

Plaats

Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) In de therapiepraktijk Therapie aan huis

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands Engels

Werkmomenten

Op afspraak

zie contactformulier onderaan
0486/428644

Wachtlijst

1 á 2 weken

Duur van de sessie

60 min

Opleiding

Ervaringsgerichte psychotherapie en sjamanisme bij AgapeBelgium (4 jaar)
Psychodynamica bij Centrum Gea (2 jaar)
Wijsbegeerte bij KuLeuven (5 jaar)

Leeftijd

44 jaar

Neem contact op met Stijn

Bloemenstraat 23

8310 Assebroek

West-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

https://www.livingbybeing.be/

Routebeschrijving