Terug naar boven

tamara gvozdenovic

In-2-Balance

Ademtherapeut

Arboretumstraat 2

9890 Asper

Introductie

Zet je ademhaling in als medicijn en stressreductietraining.

Leer in 4 sessies hoe je uw ademhaling kan inzetten om jouw symptomen en klachten aan te pakken. De sessies bestaan telkens uit een deel psycho- educatie en een praktisch gedeelte

Persoonlijk hecht ik veel belang aan het educatief gedeelte omdat ik er van overtuigd ben wanneer je begrijpt hoe je lichaam en geest reageren op de oefeningen hoe gemotiveerder je zal zijn in het oefenen.

Als ademcoach combineer ik hartcoherentie en oefeningen van de Buteyko methode.
Beide ademhalingsmethodologieën zijn wetenschappelijk onderbouwd. In de praktijk ervaar ik dat de combinatie ervan het beste resultaat geeft. Zo kan ik op de verschillende dimensies van de ademhaling werken.

Hartcoherentie is een stressreductietraining met als doel een evenwichtig zenuwstelsel te bekomen. In de oefeningen wordt vooral aandacht besteed aan de frequentie van het ademen en het ritmisch ademen. Onze progressie is ook meetbaar aan de hand van biofeedbacktoestel. Dit toestel geeft je onmiddellijk een visuele weergave van het effect van de ademhalingsoefeningen op jouw innerlijk welzijn.

De Buteyko methode is een ademhalingstherapie die via Rusland en U.K is overgewaaid naar Nederland en België. In Rusland is het sinds 1985 erkend door het Ministerie van Gezondheid als therapie voor astma. Toch wordt de therapie voor veel meer ingezet met goede resultaten. In deze methode ligt de focus vooral op het functioneel ademen om ons lichaam zo weinig mogelijk te belasten. En met functioneel ademen bedoelen we trager, minder en lichter ademen. Ook hier kunnen we de vooruitgang meten aan de hand van een ademcontroletest.

Om de ademhalingsoefeningen te ondersteunen bestaan er apps, adembegeleiders en kleine biofeedbacktoestellen die besproken worden in de sessie. Je krijgt ook een Moonbird ( ademcoach) voor 2 weken mee na huis om uit te testen.

Ademtherapie kan je inzetten bij ?
Stress gerelateerde klachten Hyperventilatie en angsten
Chronische vermoeidheid
Slaapstoornissen, slaapapneu en snurken
Ademhalingsklachten, astma , chronische sinusitis

Voor wie ?
Zowel voor jong als oud , privé als professioneel , zowel preventief als ondersteunend. In het begin vraagt het wel wat tijd en doorzettingsvermogen maar heeft een grote return voor jouw gezondheid en mentaal welzijn.

Hoe gaan we te werk?
Het traject omvat 4 sessies gespreid over 8 weken. Die tijd hebben we nodig om de oefeningen te laten inbedden in jouw systeem zeker als we patronen blijvend willen veranderen. Oefenen is de sleutel naar succes.

Breathing is the first thing of life, and the last Joseph Pilates

Lees verder

Therapievormen

Hartcoherentie therapie Biofeedback Ademtherapie

Ondersteuning bij

Stress Hyperventilatie Onrust Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jongeren Kinderen

Bereikbaarheid

Met parking Vlot bereikbaar met de auto Bereikbaar met openbaar vervoer

Plaats

Therapie aan huis In de therapiepraktijk Therapie over het internet

Consulttype

Individuele therapie Groepstherapie Gezinsbegeleiding

Talen

Nederlands

Opleiding

Gecertificeerde Buteyko therapeut
Hartcoherentiecoach
Hyperventilatietherapeut
Inspirerend coachen

Leeftijd

54 jaar

Beroepsvereniging

Nerva Coach ( HcH coaches België)
Buteyko Clinic Ireland

Neem contact op met tamara

Arboretumstraat 2

9890 Asper

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.in-2-balance.be

Routebeschrijving