Terug naar boven

Thomas Ameel

Klinisch psycholoog

Savoiestraat 146, in Sint-Gillis

1000 Brussel (Bruxelles)

Introductie

In therapie probeer ik in de eerste plaats met jou contact aan te gaan. Dat betekent dat we vertrekken van jouw ervaring, van wat jij vertelt. We gaan op zoek naar waar je vastloopt en hoe je vastloopt. We vertrekken van het idee dat jouw manier van de dingen doen de best mogelijke manier is voor jou. Echter, op dit moment komt die manier niet meer overeen met hoe jij je leven wil leiden.

Als persoon zijn we steeds een deel van een groter geheel. We kunnen onszelf op de kop slaan over wat en hoe we doen, maar we staan nooit los van een context. Het is vaak verhelderend om jezelf te plaatsen binnen die omgeving en te kijken wat die omgeving met jou doet. Anderen kunnen we niet veranderen, maar onszelf, daar hebben we meer controle over. Wat is jouw verantwoordelijkheid in jouw situatie en hoe kan je meer trouw zijn aan wat jij wilt? Hoe kan je meer zelf kiezen?

Praten vind ik leuk en doe ik graag, maar er zijn veel andere manieren om meer inzicht te krijgen in jezelf. Afhankelijk van waar jij je goed bij voelt, kunnen we gaan experimenteren met andere bronnen van informatie. De gestalttherapie is een ervaringsgerichte therapie, wat betekent dat we door te doen gaan ervaren en zo leren over onszelf. Dat kan door creatieve technieken, door met beelden te werken of opstellingen. Ook dat hangt weer af van waar jij je goed bij voelt.

Tot slot gaan we ook aan de slag met het hier-en-nu van de therapie. Wat er gebeurt tussen ons in de therapie, zegt steeds iets over hoe je buiten de therapie met zaken omgaat. Ik ben geen expert die advies geeft of oplossingen aanbiedt. Ik onderzoek met jou en neem actief deel aan het contact tussen ons. Ik geef veel terug over hoe ik ons contact ervaar. Dat helpt ons om te kijken naar jouw waar en hoe je contact vastloopt buiten de therapieruimte.

Ik ben erkend psycholoog, waardoor verschillende mutualiteiten gedeeltelijke terugbetaling voorzien voor een beperkt aantal sessies.

Alle informatie over terugbetaling vind je zie websitelink onderaan.

Lees verder

Specialisaties

Klinisch psycholoog Therapie Gestalttherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Persoonlijke ontwikkeling Faalangst Laag zelfbeeld Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Dicht bij trein station Dicht bij bushalte Bereikbaar met openbaar vervoer

Plaats

Groepsbegeleiding in het bedrijf Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) In de therapiepraktijk

Consulttype

Begeleiding in een bedrijf of vereniging Individuele therapie Groepstherapie

Talen

Nederlands Frans Engels

Visumnummer klinisch psycholoog

296828

Inschrijvingsnummer psychologen

821112542

Werkmomenten

Op afspraak.

Wachtlijst

Nee.

Prijs voor een consult

65,-

Duur van de sessie

60 minuten

Opleiding

- Klinische Psychologie.
- Gestaltherapie

Beroepsvereniging

NVAGT - Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie; BFP - Belgische Federatie van Psychologen; VVKP - Vlaamse Vereniging voor Klinische Psychologen

Neem contact op met Thomas

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Savoiestraat 146, in Sint-Gillis

1000 Brussel (Bruxelles)

Brussel

Toon telefoonnummer

http://www.thomasameel.be

Routebeschrijving