Terug naar boven

Virginie Van Mol

Begeleiding van rouw en verlies

Rouwbegeleider / verliescounselor

Ninovesteenweg 149

9320 Erembodegem (Aalst)

Introductie


Verlies

Verlies is iets wat ons overkomt. Iedereen gaat er anders mee om en iedereen heeft zijn eigen unieke proces. In deze drukke tijden is er veel veranderd. Het verlies kan minder gedeeld worden met anderen en je kunt ervaren dat je er meer alleen voor staat.
Hoe ga je daar mee om? Hoe ga je verder na verlies, ook als je geen afscheid hebt kunnen nemen of niet op de manier zoals je dat je graag had? Hoe kan je deze ervaring anders gaan vasthouden of er betekenis aan geven?


Dementie: Telkens opnieuw afscheid nemen

Als je de diagnose dementie krijgt, heb je te maken met verlies. Dit geldt voor de persoon met dementie en voor de partner, kinderen, ouders en andere naasten.
Hoe leef je verder met dit vooruitzicht? Hoe kun je het betekenis geven met elkaar?

Gewone dagelijkse dingen worden moeilijker, terwijl het verlangen naar contact voor iedereen blijft alsook het genieten van wat er allemaal wél mogelijk is. Het dagelijkse leven vraagt veel van onze aandacht waardoor er minder ruimte is voor de pijn. Het aspect van verlies bij dementie wordt vaak onvoldoende erkend terwijl je dagelijks en telkens opnieuw afscheid neemt. Dit geldt zowel voor de persoon met de diagnose dementie als voor de mantelzorgers en andere naasten.
Als rouw- en verliesconsulente (opleiding Artevelde Hogeschool) en initiatiefneemster vzw Gewoon Leven vind ik het belangrijk dat er bij dementie ruimte is voor dit levend verlies.


Individuele begeleiding (in Erembodegem, online, aan huis en wandelconsultaties):

Het vraagt moed om met verlies en verdriet om te gaan. Samen met iemand kijken naar je verlies kan helpen om in verbinding te gaan met de pijn alsook met je veer- en draagkracht om je leven verder richting te geven.
Heb je onvoldoende afscheid kunnen nemen omwille, of vraagt de zorg bij dementie te veel je aandacht? Wil je de pijn van het verlies bespreekbaar maken en weet je niet hoe of met wie ?
Alles wat gevoeld en gedacht wordt kan worden gedeeld en besproken in veiligheid en in vertrouwen; jouw vraag is mijn vertrekpunt.

Live consultaties zijn mogelijk in de praktijk Erembodegem, aan huis of wandelend in de natuur. Daarnaast zijn er ook digitale consultaties mogelijk.

Neem je graag contact op voor een afspraak of wil je meer weten?
Virginie - Lokeśvarī Van Mol l Rouw- en verliesconsulent

zie contactformulier onderaan
0499 77 53 48
zie websitelink onderaan

zie websitelink onderaan
Iets uitspreken geeft een bestaan aan wat het in stilte niet had (J.S. Foer)

Lees verder

Therapievormen

Rouwbegeleiding - verliescounseling Psycho-educatie Mindfulness Meer ...

Ondersteuning bij

Rouwverwerking Dementie Alzheimer Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Kinderen Jong volwassenen Mannen Jongeren Koppels Ouderen

Bereikbaarheid

Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Vlot bereikbaar met de auto Met parking Dicht bij trein station

Plaats

Therapie via video call (Skype, Zoom e.a.) Therapie over het internet In de therapiepraktijk Therapie via telefoon - gsm

Consulttype

Individuele therapie Begeleiding in een bedrijf of vereniging Groepstherapie Gezinsbegeleiding

Talen

Nederlands Engels

Wachtlijst

Geen

Prijs voor een consult

€ 65 (Huisbezoek + 6 euro verplaatsing /boven de 5 km +1euro/km )
€ 80 (koppels)

Duur van de sessie

60 min

Opleiding

rouw-en verliesconsulent Arteveldehogeschool Gent bij Johan Meas en oprichtster vzw Gewoon Leven (activiteiten voor jonge mensen met dementie en mantelzorgers)

Neem contact op met Virginie

Ninovesteenweg 149

9320 Erembodegem (Aalst)

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.gewoonleven.be

http://gewoonleven.be/leven-met-verlies/

Routebeschrijving