Terug naar boven

Massagetherapie

Een massage kan je verlossen van vervelende klachten zoals nekpijn of verkrampte schouders. Maar ook als je gewoon even helemaal tot rust wil komen in een sfeervolle omgeving is een massage een echte aanrader! Van een klassieke Zweedse massage tot een hotstone massage of ontspannende zwangerschapsmassage… Er is voor ieder wat wils!

Vind meteen een massage

Of lees meer over:
Wat is massagetherapie?
Verschillende massagevormen
Massage aan huis
Massage opleiding

Wat is massagetherapie?

Massagetherapie combineert professionele massagetechnieken met een massage op maat. Hierbij wordt rekening gehouden met jou als persoon, jouw emoties en eventuele klachten.

Heb je last van rugpijn? Nekpijn? Vermoeidheid? Een massagetherapeut gaat altijd op zoek naar de oorzaak van jouw klacht. Misschien ligt een blokkade in je onderrug wel aan de oorzaak van die vervelende hoofdpijn! Of zet dagelijkse stress je lichaam onder spanning. Tijdens de massagesessies leer je luisteren naar je eigen lichaam. Je spieren worden ontspannen en je klachten worden doeltreffend aangepakt.

Ben je op zoek naar een heerlijk ontspannende massage? Geniet intens van een warme hotstone massage, traditionele Japanse massage, gezellige duomassage, relaxerende hoofdmassage, enz. Er is voor elk wat wils!

Verschillende massagevormen

Er zijn zoveel verschillende massages dat er altijd wel eentje perfect bij jou past! Enkele populaire massagevormen zijn:

Een hotstone massage

Een hotstone massage is een eeuwenoude warmtemassage die zorgt voor een diepe relaxatie van lichaam en geest. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en zorgt zo voor een heerlijk ontspannen gevoel.

Bij de hotstone massage wordt gebruikgemaakt van vulkanische stenen die tijdens de massage een temperatuur hebben van ongeveer 45 C°. Deze massagevorm bestaat vooral uit lange, cirkelvormige bewegingen die zorgen voor een goede stofwisseling en het ontgiften van je lichaam.

Een Chinese massage

Een Chinese massage of Tui Na is een traditionele massagetechniek die zich baseert op de energiestromen doorheen jouw lichaam. Door je lichaam te kneden, rollen en specifieke drukpunten aan te pakken, kom je helemaal in balans.

Dit is dan ook de perfecte massagevorm om stress en spanningen achterwege te laten en te genieten van een momentje voor jezelf. Goed om te weten: bij een Chinese massage wordt er normaal geen olie gebruikt waardoor je loszittende kledij gewoon kan aanhouden.

Een Zweedse massage

Ongetwijfeld een van de populairste massagevormen is de Zweedse massage! Deze klassieke massagevorm gaat back to basics met eenvoudige massagetechnieken die zorgen voor een aangenaam en ontspannen gevoel.

Je kan je in alle privacy rustig uitkleden en plaatsnemen op de massagetafel. Als je dat wil, mag je je ondergoed aanhouden. Een Zweedse massage is een heerlijk verkwikkende massage die je hoofd even helemaal leegmaakt!

Een zwangerschapsmassage

Een zwangerschap is een magisch moment in je leven. Je straalt, kan niet wachten om je kindje eindelijk in je armen te houden en wil genieten van elke dag. Soms komen zwangerschapskwaaltjes echter de kop opsteken. Een zwangerschapsmassage pakt je kleine ongemakken aan en zorgt er zo voor dat jij opnieuw beter in je vel zit!

De massage is ook volledig afgestemd op je zwangerschap. In de massagetafel zijn speciale uitsparingen voorzien voor je buik en borsten. Alles om volop te kunnen genieten van dit unieke verwenmoment voor jou en je baby!

Een Thaise massage

Mag een massage voor jou net dat tikkeltje steviger? Dan is een Thaise massage zeker iets voor jou. Tijdens deze traditionele massage worden verschillende Ayurvedische massagetechnieken gebruikt. Je gewrichten worden gekraakt door aan je vingers en tenen te trekken en je ledematen worden in allerlei bochten gewrongen.

Deze massage is perfect om stijve of pijnlijke spieren en gewrichten aan te pakken! Wedden dat je helemaal ontspannen het massagesalon verlaat?

Maar hier stopt het uiteraard niet! Ontdek snel de vele andere massagevormen en massagetherapeuten bij jou in de buurt.

Massage aan huis

Ook een massage aan huis is mogelijk. Zorg voor een rustige, goed verwarmde kamer waar de massagetherapeut eenvoudig zijn of haar massagetafel kan neerzetten. Bij aankomst zal de massagetherapeut je enkele vragen stellen terwijl je je comfortabel op de tafel mag neervlijen. Laat alle stress en spanningen varen en kom even helemaal tot rust.

Enkele praktische tips voor een massage aan huis:

  • Eet niet te zwaar kort voor de massage
  • Zet je gsm op stil zodat je tijdens de massage niet wordt afgeleid
  • Draag geen sieraden tijdens de massage
  • Drink na de massage voldoende water zodat de afvalstoffen uit je lichaam sneller kunnen worden afgevoerd

Na de massage kan je je rustig opnieuw aankleden terwijl je massagetherapeut zijn of haar materiaal opnieuw klaarzet voor vertrek.

Massage opleiding

Wil je graag zelf leren masseren? Of misschien wel je partner verrassen met een heerlijke ontspanningsmassage? Neem dan snel een kijkje in ons aanbod massage cursussen en massage opleidingen. Zo leer je alle kneepjes van het vak!

Ben je zelf een massagetherapeut en wil je je graag bijscholen? Ook dat is zeker mogelijk! Leer alles over de Japanse gezichtsmassage of een hotstone massage… Zo ben je altijd mee met de nieuwste massagetechnieken!