Terug naar boven

Mindfulness

Kijk ook op Vind-een-Coach.be voor meer mindfulness trainers in je buurt of meer info over mindfulness.

Wil je in het hier en nu leven? Minder piekeren? Zorgelozer en zonder stress leven? Een mindfulness trainer kan je helpen om in het moment te leven.

Vind meteen een mindfulness trainer

Of lees meer over:
Wat is mindfulness?
Wat doet een mindfulness trainer?
Voordelen van mindfulness
Tarieven en terugbetaling

Wat is mindfulness?

We verliezen veel energie door bezig te zijn met wat was en wat nog kan komen. Mindfulness is leven in het moment. Zonder je gedachten te laten afdwalen naar wat je allemaal nog moet doen of naar je emoties. Een mindfulness trainer helpt je ontdekken wat er in je hoofd omgaat zonder er aandacht aan te besteden.

In onze huidige maatschappij leven we veel te vaak op automatische piloot. We lopen constant achter onszelf aan. Maken ons zorgen om die ene werkpresentatie van volgende week. Om welke indruk we gemaakt hebben tijdens dat sollicitatiegesprek of mondeling examen.

Hierdoor is het makkelijk om de dingen die op dat moment rondom je gebeuren te missen. Met mindfulness blijf je in het hier en nu. Het gaat hierbij om het zich voortdurend bewust zijn van de eigen emoties en gedachten, zintuiglijke prikkels en omgeving.

De term mindfulness heeft zowel betrekking op een levenshouding waarbij men op een bewuste manier in het leven staat als op meditatiemethoden waarbij men die bewuste houding ten volle beleeft en oefent.

Wat doet een mindfulness trainer?

Een mindfulness trainer leert je de basistechnieken en basishoudingen van mindfulness aan. Doorheen verschillende sessies ontdek je verschillende mindfulness oefeningen die je daarna ook zelfstandig thuis kan uitvoeren.

Je leert omgaan met stress, je gedachten en emoties en ontdekt hoe je mindfulness kan toepassen in je dagelijkse leven.

Het is mogelijk om één sessie mindfulness te volgen, of net wekelijks of tweewekelijks een sessie in te plannen. Je mindfulness trainer geeft je met veel plezier meer info over de mogelijkheden.

Voordelen van mindfulness

Mindfulness heeft veel positieve effecten. Zo zorgt mindfulness onder andere voor:

  • Een betere concentratie
  • Een betere levenskwaliteit
  • Minder neerslachtige of depressieve gevoelens
  • Minder stress en spanningen
  • Een gevoel van controle en acceptatie
  • Minder angst en paniekaanvallen
  • Een betere nachtrust

Tarieven en terugbetaling

De prijs van een mindfulness sessie hangt onder andere af van de duur van de sessie. Gemiddeld betaal je voor een sessie ongeveer €60. Neem een kijkje op de persoonlijke pagina van je mindfulness trainer voor het exacte tarief.

Sommige ziekenfondsen werken samen met mindfulness trainers of voorzien een gedeeltelijke terugbetaling. Contacteer je mutualiteit voor meer info.