Terug naar boven

Tiendaagse v/d Geestelijke Gezondheid 2020

Ook, en misschien zelfs vooral, in 2020 besteden we aandacht aan ons mentaal welzijn gedurende de tiendaagse van de geestelijke gezondheid. Van basistips tot racisme in therapie, je leest alle artikelen die deel uitmaakten van onze tiendaagse via de linken op deze pagina.


Vijf basisregels voor een goede geestelijke gezondheid

In het kader van de 10-daagse van de geestelijke gezondheid helpen we je graag een stap dichter bij een goed gevoel. Er bestaat niet echt een hapklaar recept voor geluk of een stappenplan naar mentale gezondheid. Maar er zijn wel enkele basisregels die je daarbij helpen. In dit artikel zetten we ze even voor je op een rijtje.Naar de vijf basisregels >>>


Body positivity: alle lichamen graag zien (ook dat van jou!)

Trots zijn op je eigen lichaam is niet altijd eenvoudig in onze huidige maatschappij. Woorden zoals ‘coronakilo’s’ en tips over hoe je ze zo snel mogelijk weer kan verliezen, een schoonheidsindustrie goed voor miljarden winst en daar bovenop nog es alle perfecte, al dan niet bewerkte, foto's die je tegenkomt op sociale media… De laatste paar jaar zagen we echter ook een tegenbeweging in de vorm van body positivity. Ben jij er al mee vertrouwd?

Naar het artikel over body positivity >>>


Opinie | Racisme & therapie: "Stereotypering blijft een extra hindernis."

De dood van George Floyd werd op 25 mei in een video van 8 minuten en 46 seconden voor de wereld op video vastgelegd. De schokgolf die voortvloeide uit het incident deinde wereldwijd uit. Ook in België kwamen duizenden mensen op straat tegen racisme. Anno 2020 hoor je wel eens dat we ‘geen kleur zien’. Toch blijft de invloed van ‘ras’ en etnische herkomst voelbaar aanwezig in het dagelijkse leven.


Naar het artikel over racisme en therapie >>>


Verslaving bij vrienden of familie: hoe ga je ermee om?

De huidige roerige tijden zijn zwaar voor de meesten van ons. Sommigen vallen echter terug op oude slechte gewoonten of zien negatieve gedragingen versterkt worden. Onder hen ook zij die kampen met verslaving. Maar ook hun naasten lijden onder de gevolgen van de verslaving. Hoe ga je om met deze gevoelens? Welke stappen kun je ondernemen? Hoe kunnen jullie, samen, weer verder?


Naar het artikel over verslaving en de mogelijke stappen