Terug naar boven

Reiki I cursus

Cursus

Annick Van Dijck

Centrum voor Energetische Therapie en Reiki

Spoorweglaan 7

2610 Wilrijk (Antwerpen)

Antwerpen

Introductie

Reiki opleiding

Wat is Reiki?

Reiki is een oude vorm van helen die herontdekt werd door de Japanse arts Dr. Mikao Usui (1865-1926). Reiki is het Japanse woord voor universele (Rei) levensenergie (ki). Deze energie kun je via de handen doorgeven aan jezelf of aan de ander. Hierbij ben je kanaal voor energie. Reiki brengt je meer in je lichaam, spreekt het zelfhelende vermogen aan, brengt bewustwordingsprocessen op gang en heeft een ontspannende werking. Reiki kent 3 graden, met name de 1ste, 2de en 3de of Mastergraad.

Reiki 1 cursus

De Reiki 1 cursus vindt plaats in een weekend en bestaat uit 4 dagdelen waarin je uitleg krijgt over de geschiedenis, achtergrond en principes van Reiki. Daarnaast leer je hoe je jezelf en anderen een volledige Reiki behandeling kan geven met behulp van de handposities. Verder krijg je 4 inwijdingen of initiaties om je (opnieuw) af te stemmen op de universele levensenergie. De 1ste graad is voornamelijk gericht op het behandelen van het fysieke lichaam maar werkt ook door op het mentale en emotionele niveau. Voorkennis is niet vereist. Op het einde van de cursus ontvang je een certificaat.

De eerst volgende Reiki 1 cursus vindt plaats te Spoorweglaan 7, 2610 Wilrijk op volgende data:
- vrijdag 02 augustus 2024:
19u00 - 22u00
- zaterdag 03 augustus 2024:
09u30 - 12u30 en 19u00 - 22u00
- zondag 04 augustus 2024:
09u30 - 12u30

Er is ook nog een Reiki 1 cursus ingepland op de volgende data:
- vrijdag 30 augustus 2024:
19u00 - 22u00
- zaterdag 31 augustus 2024:
09u30 - 12u30 en 19u00 - 22u00
- zondag 01 september 2024:
09u30 - 12u30

De kostprijs bedraagt € 275 (incl.btw), thee en koekjes inbegrepen.

Voor inschrijvingen graag telefonisch contact opnemen met Annick Van Dijck (zie contactgegevens onderaan deze pagina). Het aantal deelnemers is beperkt. Na betaling van € 275 (incl. btw) via overschrijving op het rekeningnummer BE88 3770 6729 9041 (met als vermelding 'Reiki 1'), is je inschrijving definitief. De overschrijving dient ten laatste 5 dagen na de inschrijving te gebeuren, anders vervalt de inschrijving. De volgende annuleringsregeling is van toepassing. Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de cursus krijg je 50% van het cursusgeld terug, daarna 25 % en na het begin van de cursus niets meer. In dat geval mag je wel een ander in je plaats laten deelnemen.

Reiki 2 cursus

De Reiki 2 cursus bestaat uit 2 dagdelen van telkens 3 uur waarin je uitleg krijgt over de pijlers van Reiki en over de 3 Reiki symbolen en hun bijbehorende mantra's. Met behulp van deze symbolen en mantra's leer je de trillingsfrequentie van energie te verhogen en leer je op afstand te behandelen. Verder krijg je 2 inwijdingen. De tweede graad is een verdieping en werkt in op het mentale en emotionele lichaam. Om deel te kunnen nemen aan een Reiki 2 cursus moet je minstens 3 maanden geïnitieerd zijn in de eerste graad. Op het einde van de cursus ontvang je een certificaat.

De Reiki 2 cursus vindt plaats op aanvraag in Spoorweglaan 7, 2610 Wilrijk, op volgende momenten (wordt later bepaald):
- vrijdag: 19u00 - 22u00
- zondag: 09u - 12u/13u

De kostprijs bedraagt € 275 (incl. btw), thee en koekjes inbegrepen.

Voor inschrijvingen graag telefonisch contact opnemen met Annick Van Dijck (zie contactgegevens onderaan deze pagina). Het aantal deelnemers is beperkt. Na betaling van € 275 (incl. btw) via overschrijving op het rekeningnummer BE88 3770 6729 9041 (met als vermelding 'Reiki 2'), is je inschrijving definitief. De overschrijving dient ten laatste 5 dagen na de inschrijving te gebeuren, anders vervalt de inschrijving. De volgende annuleringsregeling is van toepassing. Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de cursus krijg je 50% van het cursusgeld terug, daarna 25 % en na het begin van de cursus niets meer. In dat geval mag je wel een ander in je plaats laten deelnemen.

Reiki 3 of Reiki master opleiding

Een Reiki Master opleiding houdt het volgende in:

- Een geschreven motivatie schrijven: 'Waarom wil ik Reiki Master worden?'.
- Het assisteren van in totaal 8 Reiki I en II cursussen
- Hierbij kijken naar je eigen proces en schaduwkanten
- Leren les geven door o.a. stukken van de cursus over te nemen
- Leren zorgen voor nieuwe instroom van cursisten
- Aan het einde van het opleidingsjaar deelnemen aan de Reiki Masterdag. Tijdens deze dag ontvang je het Reiki Mastersymbool, leer je inwijden en word je tot Reiki Master gewijd.

Duur en kostprijs van de opleiding wordt individueel en in onderling overleg bepaald. Minimum toelatingsvoorwaarde is de inwijding in de 2 de graad.

Indien je meer informatie wenst over Reiki of je wilt aanmelden, graag telefonisch contact opnemen (zie websitelink en contactgegevens onderaan deze pagina).

'De weg van de Ziel': Opleiding Energetische Therapie

Naast Reiki cursussen geef ik ook 'De weg van de Ziel': Opleiding Energetische Therapie. Deze driejarige opleiding over de aura, de chakra's, de meridianen en diverse andere onderwerpen kun je puur voor jezelf en je eigen bewustwording volgen en/of om ermee aan de slag te gaan als energetisch therapeut. De onderwerpen worden zowel theoretisch als praktisch en ervaringsgericht benaderd waarbij, naast het verwerven van inzicht, de nadruk komt te liggen op het voelen, ervaren en behandelen van het energetisch lichaam aan de hand van energetische oefeningen, behandelingen en geleide meditaties en visualisaties. Theorie en praktijk zijn integreer- en implementeerbaar in je dagelijkse leven en zijn bedoeld als aanzet tot persoonlijke groei, bewustwording en transformatie.

Indien je graag meer informatie wenst over deze opleiding (bv. de specifieke lesonderwerpen etc.), neem dan een kijkje op de website (zie websitelink onderaan deze pagina).

Energetische Therapie

Naast cursusdocent van bovenstaande opleidingen ben ik ook Energetisch Therapeut en Coach. In mijn Praktijk voor Energetische Therapie te Wilrijk werk ik met verschillende therapeutische methoden: gesprekstherapie, aura en chakrabehandelingen, Reiki en Bachremedies. Bewustwording, voelen en meer aanwezig zijn in je lichaam, staan hierbij centraal.

Indien je meer informatie wenst over wat Energetische Therapie precies inhoudt, neem dan een kijkje onder 'Energetische Therapie' op de website (zei websitelink onderaan deze pagina).

Begeleiding Hoogsensitiviteit

Als ervaringsdeskundige (ik ben zelf hoogsensitief en mijn man en kinderen zijn het ook), ben ik ook gespecialiseerd in het begeleiden van hoogsensitieve personen en kinderen. Het grootste deel van mijn cliënten is hoogsensitief.

Hoogsensitief of hooggevoelig zijn is een kracht, een talent en soms ook een uitdaging. Hoogsensitieve personen (hsp's) hebben een gevoeliger zenuwstelsel dan gemiddeld waardoor ze in het dagdagelijkse leven bepaalde problemen kunnen ervaren zoals bv. een grotere stressgevoeligheid, overprikkeling, een lage eigenwaarde, vatbaarder zijn voor 'burn-out' enz.. Zich bewust worden van, inzicht verwerven in en leren omgaan met hun bijzondere karaktereigenschap is daarom essentieel. Soms kan een hsp daar enige begeleiding bij nodig hebben. Deze begeleiding kan, naast het leren omgaan met je eigenschap, ook energetisch (lichaams-) werk behelzen, zoals jezelf leren gronden, centreren en energetisch afschermen.

Voor verdere informatie over hoogsensitiviteit kun je een kijkje nemen bij 'Begeleiding hoogsensitiviteit' op mijn website (zie websitelink onderaan deze pagina). Je vindt daar ook een hsp-test en een hsk-test terug: met de hsp-test kun je testen of je zelf hooggevoelig bent, met de hsk-test kun je testen of je kind hooggevoelig is.

Indien je graag begeleiding wenst m.b.t. je hooggevoeligheid, graag contact opnemen met Annick Van Dijck. (zie websitelink en contactgegevens onderaan deze pagina).

Infomoment op afspraak

Infomoment op afspraak in het centrum te Spoorweglaan 7, 2610 Wilrijk
Wenst u graag (gratis en vrijblijvend):
- kennis te maken
- een kijkje te nemen in het centrum
- info en folders over 'De weg van de Ziel': Opleiding Energetische Therapie, Reiki cursussen en Praktijk voor Energetische Therapie
Dat kan op afspraak. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met Annick Van Dijck (zie contactgegevens onderaan deze pagina).

Alvast hartelijk welkom!

Voor verdere informatie:
zie websitelink en contactgegevens onderaan deze pagina


Lees verder

Cursusdatums

Eerstvolgende startdatum: vrijdag 2 augustus 2024
vrijdag 2 augustus 2024Vanaf 19:00tot 22:00

Praktische informatie

Thema's

Reiki Persoonlijke ontwikkeling Lichaam & welzijn Gezondheid Zelfzorg Ontspanning - relaxatie Stress, omgaan met Zelfvertrouwen Weerbaarheid Burnout / burn-out

Voor

Volwassenen Therapeuten, coaches & counselors Hulpverleners

Gegeven door

Annick Van Dijck

Prijs

€ 275 (incl. btw), thee en koekjes inbegrepen

Neem contact op met Annick

Reiki I cursus
Gelieve via dit contactformulier geen reclame, enquêtes, schoolopdrachtverzoeken etc. te versturen.

Annick Van Dijck

Centrum voor Energetische Therapie en Reiki

Spoorweglaan 7

2610 Wilrijk (Antwerpen)

Antwerpen

Toon telefoonnummer

http://www.energetischetherapie.be

Routebeschrijving