Terug naar boven

Energetische therapie

Heb je last van emotionele of fysieke blokkades? Wil je het zelfhelende vermogen van je lichaam stimuleren? Of je lichaam en geest weer met elkaar in balans brengen? Dan is energetische therapie absoluut iets voor jou.

Vind meteen een energetisch therapeut

Of lees meer over:
Wat is energetische therapie?
Verschillende energetische therapievormen
Energetische therapie opleiding

Wat is energetische therapie?

Energetische therapie is de verzamelnaam voor alle therapievormen die werken met energieën, intentiekracht, healing of andere spirituele methodes. Deze groep van therapievormen is zeer uitgebreid.

Het gemeenschappelijk doel van de energetische therapeut is wel het behandelen van blokkades en verstoringen, het lichaam en de geest opnieuw in balans brengen en vaak het zelfhelend vermogen stimuleren. Vaak wordt ook de term alternatieve therapie of alternatieve therapeut gebruikt.

Verschillende energetische therapievormen

De meest voorkomende energetische therapievormen zijn Reiki, aurahealing en chakrahealing, regressietherapie, omega health coaching of NEI coaching. Ook verschillende massagevormen werken energetisch of met intentiekracht zoals acupressuur, cranio-sacraal therapie, voetreflexologie of rebalancing.

Aura- en chakrahealing

Binnen je aura bewegen je chakra’s. Dit zijn energiestromen die je in balans houden. Soms kunnen er echter door stress of emoties blokkades in je chakra’s optreden. Een aura- en chakrahealing herstelt het evenwicht in je energie zodat mentale en fysieke klachten aangepakt kunnen worden.

Reiki

Reiki is een oosterse therapievorm waarbij je levensenergie hersteld wordt door handoplegging. Hierdoor kom je mentaal en fysiek terug in balans en wordt het zelfhelende vermogen van je lichaam gestimuleerd. Reiki stimuleert interne processen en brengt innerlijke rust en vitaliteit.

Cranio-sacraal therapie

Het lichaam bezit drie ritmes: het hart, de ademhaling en het cranio sacrale. Het uitzetten en inkrimpen van de schedel heeft een belangrijke invloed op het centraal zenuwstelsel. Soms kan dit tot klachten zoals vermoeidheid leiden. Met cranio-sacraal therapie worden fysieke en emotionele blokkades weggewerkt.

Voetreflexologie

Op de voetzool lopen verschillende meridianen of energiebanen die verbonden zijn met de rest van je lichaam. Bij voetreflexologie worden bepaalde drukpunten op je voeten gemasseerd om klachten elders in je lichaam aan te pakken.

NEI coaching

NEI-coaching is een behandelingsvorm, ontwikkeld door Roy Martina, waarbij met behulp van spierspanningstesten emotionele blokkades opgespoord worden. Door het stellen van vragen aan het onderbewuste krijgt men inzichten over de oorzaken en oplossingen voor patronen, emoties en moeilijke situaties. Neuro-emotionele integratie wordt vaak in combinatie gebruikt met acupressuurpunten en affirmaties.

Energetische therapie opleiding

Wil je energetisch therapeut worden? Je verdiepen in energetische therapie? Tijdens een opleiding, cursus of workshop energetische therapie leer je alles over universele energie en de verschillende energetische behandelvormen.