Terug naar boven

Update rond therapie na Covid-19-lockdownBijna alle therapeuten bieden terug live gesprekken in de praktijkruimte.
Ook therapie via video call, telefoon, chat of e-mail blijft mogelijk (via "Verfijn je zoekopdracht").

Hoe maak ik een goed profiel?

Goed profielEen goede opstelling van je profiel is essentieel voor een optimaal resultaat van jouw profiel. Wat houdt een goed profiel precies in?

Volledig

Vul zoveel mogelijk informatie in. Hoe duidelijker de informatie, hoe gemakkelijker mensen kunnen kiezen om contact te nemen met je. Voeg daarbij zeker alle praktische info en je opleidingen toe. En plaats een link naar je eigen website. Dit verhoogt de waardering van je eigen website in Google.

Selecteer ALLE therapievormen die je toepast, incl. de therapievormen die je aangeduid hebt bij de hoofdtherapievorm en activiteit 1 en 2. Dit is belangrijk om gevonden te worden via de zoekfunctie van de site. Selecteer ook de klachten die je behandelt en andere belangrijke zoektermen (doelgroep, consulttype,…). Plaats de zoekitems in volgorde van belangrijkheid. (Hoe? Hoe maak ik mijn profiel volledig?)

Persoonlijk

Neem de tijd om je persoonlijke tekst goed te formuleren. Zo krijgen cliënten een beeld van hoe je werkt en van jou als persoon. Hiermee help je de cliënt een juiste keuze te maken en verhoogt de kans op succesvolle therapie.

Een therapeut met een foto of logo wordt meer gecontacteerd, neem dus de tijd voor het zoeken van een passende foto. Neem best een neutrale foto waar je ontspannen en spontaan op staat. Indien je kiest voor een logo, zorg er dan voor dat dit weerspiegelt wie je bent of wat je doet. Groepsfoto’s raden we af.

Vindbaar

Werk in je tekst met titels en opmaak. Dit verhoogt de leesbaarheid voor de bezoekers en zo help je Google te weten wat belangrijk is. Zet dus je therapievorm, je specialisatie of je gemeente in een titel via de editor van de site (kop 2 of kop 3).

Maak je persoonlijke tekst uniek. Google houdt van variatie en zal je profiel hoger ranken indien je tekst nergens anders op het internet voorkomt, ook niet op je eigen website. Ook als je meerdere profielen hebt, formuleer je best alle teksten iets anders.

Heb je een eigen website? Plaats dan een link naar je eigen website in je gegevens. Plaats ook op je eigen website een link naar VindeenTherapeut.be én naar je profiel. Dit verhoogt de waardering van je eigen site en je profiel in Google.

Controleer

Controleer of je profiel correct weergegeven wordt! Zoek je eigen profiel op de site en controleer de weergave en de werking. Stuur jezelf een testbericht, test de link naar je website, bekijk de weergave in Google maps…)

Bekijk ook zeker onze tips voor betere vindbaarheid op het internet!

Opleidingscentra