Terug naar boven

Opvoeden zonder straffen of belonen. Interactieve workshop o.l.v. Liesbeth Stessens - Deze Workshop is offline

Deze Workshop kan niet worden gecontacteerd via VindeenTherapeut.be. Vind een andere Workshop via onderstaande links.

Omschrijving

Wanneer kinderen zich niet gedragen zoals wij dat wensen zijn we vaak geneigd hen te straffen, in de hoop dat het ongewenste gedrag stopt. Als kinderen ‘braaf’ zijn, krijgen ze een beloning. Misschien is het zinvol eens te gaan kijken waarom kinderen zich op bepaalde momenten moeilijk, lastig of onaangepast gedragen? Als we de dieperliggende oorzaken voor dit gedrag kunnen achterhalen, blijkt straffen of belonen veelal overbodig. Bovendien straffen en belonen we steeds vanuit onze machtspositie als opvoeder, wat een relatie van verbondenheid in de weg kan staan.

We bekijken in deze workshop de vier opvoedingsstijlen van Thomas Gordon en de gevolgen daarvan op het kind, op de ouder én op de relatie. We staan stil bij de gevolgen van straffen en belonen. We proberen de oorzaken te achterhalen van ongewenst gedrag en leiden hieruit mogelijke ‘oplossingen’ af. En last but not least: wat kan je als opvoeder doen om ‘lastig’ gedrag zoveel mogelijk te voorkomen?
Na deze workshop kan een praktijkavond ingelast worden om in te gaan op concrete situaties en de opgedane kennis toe te passen.

Begeleiding: Liesbeth Stessens (°1975) is master in de geschiedenis (1997), Aware Parenting Instructor (2010) en HBR-trainer (Huilen, Boos zijn, Ruzie; 2006). Zij geeft vorming rond opvoeding en begeleidt ouders met opvoedingsvragen. Daarnaast is zij leerkracht in het secundair onderwijs en samen met haar man trotse ouder van twee dochters.

PRACTISCHE INFO:
Datum: Zaterdag 2 december 2017, van 10u tot 13u
Prijs: 45 € p.p. - 75 € per koppel (incl. 21% BTW)
Coördinatie: Sara Debruyne
Locatie: De Walnoot vzw - Ruimte voor Levenskunst
Hanendreef 135, 2930 Brasschaat

Info & Inschrijven: Inschrijven kan door je telefonisch of per E-mail aan te melden in De Walnoot en door 15 € voorschot over te schrijven op rekening van De Walnoot 001-1978972-54 met vermelding van je naam en cursusdatum.
De Walnoot vzw - 03/653.47.53 - levenskunst@dewalnoot.be
Organisatie: www.dewalnoot.be

Zoek een andere cursus

Locatie cursus